Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - Antivåldsveckan i Järva 3-9 oktober

Dela

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltningar bjuder in till Antivåldsveckan 3-9 oktober för att inspirera till samtal och öka kunskapen om hur våld kan stoppas och förebyggas. Invånare i alla åldrar inbjuds till teater, workshops och föreläsningar. Omkring 300 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

- För femte året i rad inbjuder vi till Antivåldsveckan för uppmärksamma det viktiga och långsiktiga arbetet som sker varje dag året runt för att förebygga alla typer av våld, säger Toni Mellblom, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

Välkommen till invigning i Kista bibliotek  3 oktober kl 10.15

Toni Mellblom inviger Antivåldsveckan den 3 oktober kl 10.15 i Kista bibliotek tillsammans med sin kollega i grannstadsdelsområdet

- Våldet finns i många olika former och vi måste hela tiden utveckla våra arbetssätt och våra stödinsatser för att nå ut till alla våldsutsatta. I det våldsförebyggande arbetet börjar vi där våldet tar sin början. Kränkande värderingar kan annars utvecklas till destruktiva mönster och våldshandlingar om ingen agerar. Antivåldsveckan är viktig för att öka kunskapen och stötta varandra, förklarar Victoria Callenmark, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Direkt efter invigningen drar veckan igång med en föreläsning om hur det sexuella våldet kan förebyggas och vilket stöd som finns för den som drabbas.

Ungdomsmässa – om Järvas våldsförebyggande arbete

Prevent är titeln på Antivåldsveckans ungdomsmässa tisdag 4 oktober. Alexander Abdallahs kortfilm "Vi var barn då" visas med efterföljande panelsamtal. På scen medverkar också MFB, Min fakking bror, och DJ Sister Justice från Sugarcane.

Flera programpunkter vänder sig till föräldrar till exempel en workshop om hur föräldrar kan stötta sina barn till en aktiv fritid.

”Vad alla föräldrar borde få veta” – barnets första 12 år är titeln på en filmkväll och föreläsning om föräldrarollen.

För barn från tre år och deras föräldrar erbjuds bland annat barnteaterföreställningen Klösiga katters klubb i Kista bibliotek. Det är en jazzigt svängig kattpjäs om att vara med eller vara utanför och om alla kattproblem som bara katter kan lösa. Föreställningen visas även för alla barn från 3 år i Rinkeby-Kistas kommunala förskolor i samarbete med Stadsteatern i Husby.

Program erbjuds också i stadsdelsförvaltningarnas ordinarie verksamheter riktade till föräldrar, barn och ungdomar.

Se hela programmet på start.stockholm/antivåldsveckan

Utöver det externa programmet för invånare utbildas medarbetare i stadsdelsförvaltningarna i våldsförebyggande metoder i ett internt program som når cirka 300 medarbetare.

Vill du som journalist bevaka någon av aktiviteterna?
Vissa av programpunkterna syftar till att skapa en trygg samtalsmiljö så vi vill be dig ta kontakt med projektledare Sara Ideström så hjälper hon dig.

e-post: sara.idestrom@stockholm.se

telefon: 08-508 018 18

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum