AF Gruppen Sverige

Vald som entreprenör för utbyggnaden av hotell på Gardermoen

Dela

Hotell Østre AS (Avinor) har valt AF Gruppen som entreprenör för utbyggnaden av Gardermoen Park Inn Hotell.

Radisson Park Hotell Gardermoen. Ill. Niels Torp.
Radisson Park Hotell Gardermoen. Ill. Niels Torp.

I projektet ingår utbyggnad av befintligt hotell. Byggnationen omfattar 9 600 kvadratmeter med 214 nya rum fördelade på åtta våningar samt en våning med konferensrum. En uppgradering av det befintliga hotellet kommer också att genomföras.

Avtalet är en totalentreprenad och har ett värde på 250 MNOK exkl. moms. Projektet inleds i april 2020 och hotellet beräknas stå klart i december 2021.

– Avinor Oslo flygplats är ett mycket viktigt nav i Norge som nu rustas för att möta framtidens flygtrafik. Vi har varit delaktiga i utbyggnaden av en stor del av den befintliga infrastrukturen i området och det är därför särskilt glädjande att Avinor ger oss förnyat förtroende att utföra utbyggnaden av hotellet som vi ursprungligen uppförde 2009–2010. Vi ser fram emot att arbeta med Avinor i projektet, säger Geir Flåta, koncerndirektör för AF Gruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Radisson Park Hotell Gardermoen. Ill. Niels Torp.
Radisson Park Hotell Gardermoen. Ill. Niels Torp.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen är en av Norges ledande bygg- och industrikoncerner med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 22,6 miljarder NKR (2019) och bolaget är noterat på Oslo Børs.

Verksamheten omfattar bygg, anläggning, projektutveckling, offshore, energi- och miljöteknologi. I Sverige bedriver koncernen verksamhet inom bygg, anläggning, projektutveckling och miljö.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB Construction, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar.

www.afgruppen.se

 

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum