Rare Wine Invest

Väldigt sällsynt whisky till försäljning hos danskt vininvesteringsbolag

Dela

Det finns ägare av både en och två flaskor av den mycket sällsynta Macallan Lalique-whiskyn. Men nu säljs en unik uppsättning bestående av sex flaskor Macallan-whisky i den legendariska Lalique Collection hos danska Rare Wine Invest. De sex flaskorna gör serien komplett och till den lycklige samlaren eller investeraren kan den historiska samlingen köpas för 440 000 EUR ex moms.

Aalborg, den 17 maj 2018 - Lalique Collection är ett samarbete mellan den skotska whiskyproducenten The Macallan och den franska kristallglasspecialisten Lalique, som tillsammans har skapat en av världens mest eftertraktade och investeringsvärdiga whiskyserier för både investerare och samlare.

Lalique Collection har släppts över en period av 10 år mellan 2007 och 2016, och hade man köpt flaskorna individuellt vid utgivningstillfället, låg försäljningspriset på 91 000 EUR för alla sex flaskorna. Den mycket begränsade produktionen på mellan 400 och 470 exemplar av varje flaska har gjort dem praktiskt taget omöjliga att få tag på, tillsammans med det faktum att priset har ökat kraftigt. Rare Wine Invest har specialiserat sig på att finna endast historiska och sällsynta viner, whisky och champagne, och Lalique-samlingen är för närvarande till försäljning för 440 000 EUR exkl moms. Detta motsvarar ca 5,65 miljoner kronor inkl. moms. Även om Rare Wine Invest är vana vid att hantera både dyra och sällsynta droppar, tas det i detta tillfälle speciell hänsyn i förhållande till förvarings- och säkerhetsåtgärder.

Den sjätte flaskan markerar slutet på Lalique-serien, och alla sex flaskor innehåller Macallans absolut finaste whisky. I kombination med en av Frankrikes mest välrenommerade kristallglastillverkare, får det whiskysamlare över hela världen att nästintill hamna i extas. De sex flaskorna innehåller whisky på mellan 50 och 65 år, och samligen består av Macallan 50 year old ‘Exceptional Oak Cask’, Macallan 55 year old ‘Natural Colour’, Macallan 57 year old ‘Finest Cut’, Macallan 60 year old ‘Curiously Small Stills’, Macallan 62 year old ‘Spiritual Home’ och slutligen Macallan 65 year old ‘Peerless Spirit’.

”Du måste nästan vara gjord av stål för att inte bli lite rörd över att stå framför sex så sällsynta flaskor. Det är helt unikt att se dem tillsammans och att de för närvarande befinner sig på dansk mark, hade förmodligen ingen förväntat sig. Det motsvarar faktiskt möjligheten att få köpa Mona Lisa, och vår förväntning är också att vi raskt får sålt dem vidare till en samlare eller investerare. Om man kan hålla sig från att öppna dem, är där närmast en garanti för en solid värdeökning, eftersom flaskorna blir alltmer sällsynta i takt med åren”, säger Anders Børsen, står bakom det nordjyska vininvesteringsföretaget Rare Wine Invest.

Varje flaska har ett äkthetscertifikat från Rare Wine Invests avdelning för kvalitetskontroll, och alla sex flaskor visas i originalträlåda, med var sin unika kristallkaraff, numrerade av Lalique’s glasblåsare.

Kontakter

Anders Børsen, direktör, Rare Wine Invest, +45 28 76 67 98 / ab@rarewine.dk
Press och bilder: Jacob Lange, Lange PR, +45 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Bilder

Om

Rare Wine Invest är ett systerbolag till Rare Wine A/S, som handlar med sällan och exklusiva viner, whisky och champagne. De två företagen omsätter ca 350 miljoner kronor per år. På Rare Wine Invests lager kan företaget lagra en halv miljon flaskor vin värda ca 700 miljoner kronor. Sällskapet förvaltar en portfölj av investeringsviner till ett värde över 100 miljoner kronor på uppdrag av mer än 130 investerare. Läs mer på www.rarewineinvest.dk.

Följ Rare Wine Invest

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.