Välfärdsdirektörerna som tjänar mest

Dela

Lars Rådh i Stockholms stad är landets bäst betalde kommundirektör. Han tjänar 1,9 miljoner kronor om året. Bäst betalda direktören i ett välfärdsbolag drar in 7,5 miljoner per år. Det visar Dagens Samhälles lönekartläggning av de största välfärdsbolagen.

 
Att näringslivet betalar högre löner än kommuner, landsting och regioner är knappast någon nyhet. Men inkomstskillnaderna mellan de största välfärdsbolagens direktörer och kommunernas högsta tjänstemän är stora.

Bäst betald är Fredrik Gren, vd på Ambea (Vardaga/Nytida). Han har en årslön på 4 miljoner och fick 2015 också en rörlig ersättning på 3,5 miljoner kronor. Det gav honom en sammanlagd inkomst på 7,5 miljoner kronor.

Högst lön av skoldirektörerna har inte oväntat Marcus Strömberg, vd på Academedia: 3,8 miljoner i lön 2015, och en bonus på en dryg miljon till.

Stadsdirektören i Stockholm, Lars Rådh, bäst betald i kommunsfären, enligt Dagens Samhälles kartläggningar av kommunernas ersättningsnivåer, skulle hamna på runt tionde plats i den privata löneligan med sina 160 000 kronor i månaden.

Nyckelord

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum