Vänsterpartiet Malmö

Välfärdspengarna till välfärden

Dela

På dagens kommunstyrelse fördelades de 58 miljoner kronor som riksdagens alla oppositionspartier förhandlat fram. I Malmö enades oppositionen om att fördela pengarna till tre välfärdsnämnder.

De 58 miljnerna fördelas i Malmö till tre nämnder, 28 miljoner till arbetsmarknads- och socialnämnden, 15 miljoner till grundskolenämnden och 15 miljoner till förskolenämnden.

- Det är anmärkningsvärt att styret mellan S-L och MP inte lyckats presentera ett bra förslag till fördelning, de verkar mest intresserade av att försöka stoppa pengarna till välfärden, säger Anders Skans Vänsterpartiets reprsentant i kommunstyrelsen.

När Malmös styre la sin budget i november såg alla att det innebar en nedskärning av välfärden. Nedskärningar av välfärden sker i hela landet och riksdagens opposition krävde att regeringen, som satt med händerna i kors, skulle agera. När oppositionen krävde åtgärder vaknade regeringen och la tillsammans med Liberalerna och Centern fram ett löfte att i vårbudgeten ge välfärden 5 miljarder, för Malmö 116 miljoner. Oppositionen i riksdagen var missnöjd och la fram ett eget förslag, på ytterligare 2.5 miljarder, för Malmö innebär det 58 miljoner.

- Vi kan nu med dessa statliga pengar stoppa nedskärnignarna och stärka upp utbildning och socialt arbete, det är grundbultarna i bygget av ett mer jämlikt samhälle, säger Anders Skans.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

Malmövänstern motionerar: Stoppa skattebrott!17.3.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Idag, på kollektivavtalets dag, lämnar Vänsterpartiet Malmö in en motion om att Malmö Stad ska ta fram upphandlingsregler där utdrag från Skatteverket som visar att företaget betalat skatt och arbetsgivaravgifter alltid måste uppvisas för att de ska få delta i upphandlingar inom staden. Det finns idag en stor mängd företag som specialiserat sig på att lura det offentliga på skattemedel, så får det inte gå till anser Vänsterpartiet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum