Göteborgs stift

Välgörenhetskonsert för Australien – Örgryte nya kyrka 12 januari

Dela

Söndagen den 12 januari hålls en välgörenhetskonsert i Örgryte nya kyrka till förmån för Australien. Medverkande ställer upp ideellt och alla insamlade medel vid konserten går oavkortat till WWF Världsnaturfonden Australien och arbetet med att rädda djur och natur efter storbränderna.

Kom och ta med dig din swish eller kontanter så gör vi något fint tillsammans för Australiens djur och människor. Solister, kör och musiker under ledning av Erland Hildén bjuder på Mozarts Missa Brevis B-dur samt musikaliska örhängen och kammarmusik.

Medverkande: Madeleine Gustafsson sopran, Mari Lindbäck alt, Jacob Wall tenor, Björn Larsson bas, Örgryte kyrkokör, Tapani Stenros violin, Wojtek Chojecki violin, Mats Larsson kontrabas, Stina Persson continueorgel, dirigenten och orgelsolisten Erland Hildén, Duo Drougge bestående av Eric Drougge (13 år) cello och Simon Konkoli (18 år) piano.

Musik: Mozart Missa Brevis B-dur, Slädfärden av Leroy Anderssen, vackra kör- och solosånger samt lyssna till underbarnet Eric Drougge på cello.

Swisha/betala en valfri entré. Alla medverkande, solister, kör, musiker, dirigent och vaktmästare ställer upp gratis liksom det faktum att vi får använda kyrkorummet utan kostnad, gör att alla pengar som samlas in på konserten går oavkortat till WWF Australien Bushfire-emergency.

Tid: Kl 15.00

Plats: Örgryte nya kyrka, Göteborg 

Kontakt: Erland Hildén 0702-84 16 44, erland.hilden@svenskakyrkan.se

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann samt stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet (Bohuslän, Halland och Sydvästra delen av Västergötland)

0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

Dubbla vigningar i coronatider8.6.2020 07:37:11 CESTPressmeddelande

Söndagen den 14 juni viger biskop Susanne Rappmann sju kandidater till tjänst i Svenska kyrkan, fem till präster och två till diakoner. Med rådande restriktioner om max 50 personer delas vigningen upp i två gudstjänster och kandidaterna får endast bjuda sju personer var. Gudstjänsterna sänds därför digitalt. En av prästkandidaterna är döv och teckenspråkig. Därför kommer en av gudstjänsterna att teckenspråkstolkas.

Svenska kyrkan vädjar: Låt inte begravningarna vänta27.3.2020 12:32:13 CETPressmeddelande

I ett brev till begravningsbyråerna vädjar kyrkogårdsförvaltningen och kyrkoherdarna i Göteborg om att begravningar ska genomföras. De ser med oro på att begravningar nu skjuts upp på grund av smittorisken. Dels handlar det om förvaring av stoft, dels om att trycket på begravningstider blir för stort när coronakrisen är över. Men det handlar också om att hjälpa sörjande att komma vidare i sin sorgebearbetning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum