Sveriges Kvinnoorganisationer

Välkommen att bevaka Sveriges största jämställdhetskonferens den 7-8 februari i Malmö

Dela
Den 7-8 februari genomförs Forum Jämställdhet på Malmömässan. Vi samlar årligen 1000 deltagare som ansvarar för eller arbetar med jämställdhet. Bland våra 100 talare finns ministrar, intressanta forskare och internationella experter som talar om aktuella och brännande samhällsfrågor.

På årets konferens medverkar bland andra jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L), socialförsäkringsminister Anna Tenje (M), författaren och sommarprataren Nicolas Lunabba och EU:s antitraffickingrådgivare Tatiana Kotlyarenko.

HÖJDPUNKTER UR PROGRAMMET

Tisdag 7 februari

  • 11.15-12.00: Invigning med tal från kvinnorättsaktivisten Mahdieh Golroo som frihetsberövats i det ökända Evin-fängelset om den pågående feministiska revolutionen. Folkmusikern Sara Parkman spelar. 
  • 13.00-14.00: Brandtal om manlighet och maskulinitet. Journalisten och författaren Vesna Prekopic föreläser om sin bok "Papporna, sönerna och våldet" i vilken hon intervjuat pappor vars söner har dragits in i gängkriminalitet.
  • 14.30-15.00: Författaren Nina Björk samtalar med Sveriges Kvinnoorganisationers generalsekreterare Clara Berglund om feminismens utveckling och dagens jämställdhetspolitiska landskap.
  • 16.20-16.50: Jämställdhetspolitisk utfrågning av jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L)
  • 20.30: Utdelning av Svenska Jämställdhetspriset. Årets finalister är Danske Bank, Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) och Uppsala kommun.

Onsdag 8 februari

  • 8.45-9.30: Hur mycket kostar hedersrelaterat våld och förtryck samhället? Vad krävs för att förebygga våldet? Föreläsning med nationalekonomen Ingvar Nilsson.
  • 11.50-12.15: Varför ökar våldet mot kvinnor i världens mest jämställda land? Kvinnojourernas riksorganisation Roks presenterar sin nya rapport som tagits fram i samarbete med Örebro universitet.
  • 13.15-14.45: En ny rapport som visar att Sverige har Nordens mest ojämställda pensioner presenteras och kommenteras av nordiska experter. Politisk debatt om pensioner med socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) och Anders Ygeman, gruppledare för Socialdemokraterna i socialförsäkringsutskottet.
  • 13.15-14.15: Korta föreläsningar om vård och hälsa. Peter Andersson, lektor i socialt arbete vid Stockholms universitet: Går det att behandla våldsutövande män så att de slutar slå kvinnor?

VÄLKOMMEN ATT BEVAKA KONFERENSEN
Media bjuds in till att bevaka hela konferensens program, bortsett från vårt program med metodverkstäder där antalet platser är mycket begränsade. Anmäl dig till info@forumjamstalldhet.se senast den 5 februari för att få ackreditering och mer information. 

MER OM FORUM JÄMSTÄLLDHET
Forum Jämställdhet är en nationell och årlig konferens om jämställdhet. 2023 års konferens har FN:s hållbarhetsagenda 2030 som tema och särskilt fokus på jämställdhet i Norden. Konferensen arrangeras av bolaget Forum Jämställdhet AB som ägs av Sveriges Kvinnoorganisationer. Vi är en politiskt och religiöst obunden paraplyorganisation för kvinnorörelsen i Sverige. 

Ta del av hela programmet och läs mer om koferensen på forumjamstalldhet.se 

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Sveriges Kvinnoorganisationer
Sveriges Kvinnoorganisationer
Karlbergsv. 86A
113 35 Stockholm

https://sverigeskvinnoorganisationer.se/

Sveriges Kvinnoorganisationer är en partipolitiskt obunden paraplyorganisation för den svenska kvinnorörelsen. Vi samlar 50 medlemsorganisationer som tillsammans representerar över 130 000 kvinnor och flickor. Vi verkar för kvinnors och flickors frigörelse, fulla mänskliga rättigheter och ett jämställt samhälle. Vi arrangerar årligen Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet genom vårt helägda bolag med samma namn. Vi hette tidigare Sveriges Kvinnolobby

Följ Sveriges Kvinnoorganisationer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Kvinnoorganisationer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum