Södra Tjusts pastorat

Välkommen i allhelgonatid - Du är inte ensam i din sorg

Dela

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Många människor söker sig till kyrkogården för att smycka gravarna med blommor och ljusen brinner i skymning och mörker.

Öppna kyrkor och kapell

Flera av våra kyrkor och kapell står öppna under Alla helgons afton, fredagen den 5 november. Du kan komma för en stunds stillhet eller för att tända ett ljus, men även för en kopp kaffe och kanske ett tillfälle till samtal. Under alla helgons dag, lördagen den 6 november, håller vi Stillhetens kapell på Nya kyrkogården i Västervik öppen. Även där finns personal på plats för dig som behöver någon att prata med.

Träffa oss från kyrkogårdsexpeditionen

Har du frågor om en specifik grav eller vill du veta mer om våra kyrkogårdar? Passa på att prata med någon av oss från kyrkogårdsexpeditionen! Vi finns på plats på Gamla och Nya kyrkogården i Västervik fredag 5/11 till och med klockan 16.00 och lördag 6/11 klockan 12-18.

Minnesgudstjänster, mässor och musik

Allhelgonahelgen är en tid på året då många uppmärksammar och minns dem som avlidit. Det finns flera möjligheter att delta i minnesgudstjänster och lyssna till stilla musik. Fredag den 5 november klockan 19.00 hålls konserten I den stora sorgens famn i S:t Petri kyrka i Västervik. En möjlighet att vila i en stund av musik och tankar som berör allhelgonahelgens starkaste känslor, sorg, saknad och kärlek.

Mer information

Tider för öppna kyrkor och kapell samt plats och tid för minnesgudstjänster, mässor och musik finns på vår webb: www.svenskakyrkan.se/sodratjust/allhelgona

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Södra Tjusts pastorat
Södra Tjusts pastorat
Hospitalsgatan 14
59333

0490-842 00https://www.svenskakyrkan.se/sodratjust

Södra Tjusts pastorat består av Västerviks församling, Gladhammar-Västrums församling, Törnsfalls församling, Hjorteds församling, Misterhults församling och Hallingeberg-Blackstads församling samt kyrkogårdsförvaltningen. En närvarande kyrka med glädje, gemenskap och framtidshopp.