Brynäs IF

Välkommen, Katerina och Denisa — tjeckisk landslagsduo klar för Brynäs IF

Dela

Efter många år i USA kommer de till Sverige. Den tjeckiska landslagsduon Katerina Mrazova och Denisa Krizova har skrivit på för Brynäs IF. — Det viktigaste är att laget vinner, och det vill vi bidra till, säger centern Mrazova.

Katerina Mrazova och Denisa Krizova utgjorde två tredjedelar av Tjeckiens förstakedja i VM.

Nästa säsong spelar de i Brynäs IF.

Duon har skrivit på varsitt ettårskontrakt.

— Vi ser verkligen fram emot att komma till Brynäs och vara en del av laget. Vi har bara hört bra saker om både ligan och klubben och vi tror att Brynäs kan hjälpa oss att utvecklas både som spelare och personer. Sen är det också en spännande utmaning att försöka bättra på sjunde platsen från förra året, säger den tjeckiska duon.

24-åriga Krizova har spelat i USA sedan säsongen 2011/12. Den senaste i Boston Pride i NWHL och dessförinnan fyra år på Northeastern University i NCAA.

Mrazova, 26, korsade Atlanten säsongen efter Krizova. Förra säsongen spelade hon i NWHL med Connecticut Whale och innan det gjorde hon fyra säsonger med University of Minnesota-Duluth, där hon bland annat var lagkamrat med två av våra andra nyförvärv i Lara Stalder och Michela Cava.

— Det var inte lätt att flytta så långt i så ung ålder, men jag lärde mig mycket om mig själv när jag var där. Och som hockeyspelare har jag utvecklats väldigt mycket. Det är en otroligt professionell nivå när man spelar på college i USA och det ser jag fram emot att ta med mig till Brynäs, säger Mrazova och fortsätter:

— Jag tror att vi kan bidra mycket med vår erfarenhet från USA och landslaget. Det viktigaste är att laget vinner, och det vill vi bidra till.

Mrazova spelar som center och gjorde förra säsongen 12 (6+6) poäng på 15 grundseriematcher för Connecticut. I VM gjorde hon tre (1+2) poäng på fem matcher.

Forwarden Krizova gjorde 14 (6+8) poäng på 16 matcher i Boston förra säsongen och även hon gjorde tre (2+1) poäng på fem VM-matcher. Under sina år i NCAA hade hon ett poängsnitt på 1,18 poäng per match över 143 matcher.

— Det är två högkvalitativa spelare som kommer hit. De går helt i linje med den satsning vi vill göra där vi satsar på unga svenska tjejer men kan spetsa med toppklass från utlandet. Vi vill att de spelare som kommer hit ska vara föredömen för våra yngre svenska spelare både på och utanför isen och visa vad som krävs för att bli toppspelare, säger sportdirektör Andreas Dackell.

— Sen är det också spelare som vill vara här. De hörde av sig och ville komma hit efter att de hört om den satsning vi gör här i Brynäs. Fantastiskt roligt att vårt arbete ger eko i hockeyvärlden.

Damansvarig Erika Grahm har fått se Krizova och Mrazova på nära håll under landslagsmatcher de senaste åren. Senast under VM i april där Tjeckien vann mot Sverige med 5—3 efter ett mål av Krizova och två assist från Mrazova.

— Det är två offensivt lagda spelare som har sina styrkor i spelet med puck. De är extremt professionella både på och utanför isen. Katerina är en spelande center som är riktigt vass på tekningar. Denisa är en kvick spelare med näsa för målet. Efter att ha mött dem med landslaget många gånger ska det bli spännande att ha dem som lagkamrater framöver, säger Grahm.

Denisa Krizova

Född: 3 november 1994 i Horni Cerekev, Tjeckien.

Längd/vikt: 165 centimeter/62 kilo.

Position: Forward.

Skjuter: Vänster.

Tidigare klubbar: Slavia Praha, HC Pelhrimov, National Sports Academy, Northeastern University, Boston Pride.

Katerina Mrazova

Född: 19 oktober 1992 i Prag, Tjeckien.

Längd/vikt: 165 centimeter/60 kilo.

Position: Center.

Skjuter: Vänster.

Tidigare klubbar: SC Kolin, Boston Shamrocks, Boston Blades, University of Minnesota-Duluth, Connecticut Whale.

Nyckelord

Kontakter

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Monitor ERP System ny arenapartner till Brynäs IF – skriver femårsavtal20.9.2019 10:08:10 CESTPressmeddelande

De har varit partner till Brynäs IF i tio år. Nu tar Monitor ERP System sitt engagemang i föreningen till en ny nivå – och blir arenapartner de kommande fem åren. — Det är Brynäs IF:s största arenaavtal någonsin och ger oss utökade möjligheter att nå våra målsättningar framåt, säger klubbdirektören Michael Campese. — Monitor ERP System AB har haft och har en mycket positiv utveckling. Vi känner att det här samarbetet med Brynäs IF är ytterligare en komponent för att vi ska ta ännu högre höjd, såväl nationellt som internationellt. MONITOR ERP Arena kommer att vara ett koncept för att möta kunder, personal och potentiella medarbetare, säger Monitors ägare, Jörgen Persson.

Därför kommer Brynäs IF ut till SHL-premiär i uppvärmningströja med riktat budskap: ”Tack till våra partners”14.9.2019 14:45:00 CESTPressmeddelande

Här är uppvärmningströjan som visar hur vi kunde sett ut utan #denrenadräkten. Vår matchtröja som fortsatt är reklamfri – tack vare våra huvudpartners Sandvik Coromant, LF Gävleborg, Bilbolaget och Bauer. — Vi gör det för att hylla våra huvudpartners. Så här hade det kunnat se ut utan insatsen från våra grymma partners, säger Brynäs IF:s direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling, Johan Cahling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum