Region Örebro län

Välkommen på firandet av helikopterflygplatsen USÖ

Dela

I är år det 25 år sedan den första helikoptern landade på O-husets tak. Flygningen från Akademiska sjukhuset i Uppsala tog 32 minuter och var ett test för att se om teknik och rutiner fungerade. Och det gjorde de, och sedan dess har många turer trafikerat helikopterflygplatsen som möjliggör att patienter snabbt kan transporteras mellan Universitetssjukhuset Örebro och andra sjukhus i landet.

Fredagen den 9 september kommer de 25 åren uppmärksammas lite extra på USÖ. Speciellt inbjudna kommer under dagen att få en visning av helikopterverksamheten. Det bjuds också på historiskt bildspel samt föreläsning om arbetet i ambulanshelikopter.

Det blir även jubileumsceremoni på helikopterplattan som då får besök av en helikopter från Försvarsmakten.

Media inbjuds att ta del av jubileumsceremonin.

När: Fredag 9 september klockan 08.45

Var: Samling utanför Bomanssonsalen, B-huset, USÖ

OBS! Kom i god tid för att kunna följa med upp till ceremonin.

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Det personliga universitetssjukhuset

Som universitetssjukhus vill vi erbjuda våra patienter en modern och tillgänglig sjukvård på bästa möjliga vetenskapliga grund. Du som bor i Örebro län kan vara trygg i att ha tillgång till specialistsjukvård i din närhet. Flera specialiteter är uppmärksammade utanför landets gränser och forskning bedrivs inom många områden. USÖ har ca 550 vårdplatser och är ett av landets sju universitetssjukhus. Det är också en av länets största arbetsplatser med mer än 3 500 anställda.

Tillsammans med Örebro universitet utvecklar vi medicinsk forskning och utbildning. Samarbetet har bland annat lett till att en komplett läkarutbildning erbjuds i Örebro från och med 2011. Den nya läkarutbildningen medverkar till att lösa den nationella bristen på läkare och bidrar till att förbättra tillgängligheten i vården. För USÖ innebär läkarutbildningen stora möjligheter för fortsatt utveckling som universitetssjukhus, inte bara beträffande undervisning, utan också vad gäller forskning och högspecialiserad vård.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum