Stockholms stad

Välkommen på invigning av Hässelby torg som blivit grönare, trevligare och tryggare

Dela

Under 2018-2022 har Hässelby torg och Ormängstorget samt parkstråket mellan torgen rustats upp. På lördag 2 april klockan 11-14 invigs torget med guidad visning, dans och mycket mer.

Hässelby torg. Illustration: Stockholms stad
Hässelby torg. Illustration: Stockholms stad

Hässelby torg har rustats upp av trafikkontoret i Stockholms stad i dialog med boende runt torget och Platssamverka Hässelby Torg där Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning, Polisen, fastighetsägare, MTR och SL ingår. Projektet är en del av Grönare Stockholm.

Det här har hänt på torget

Hässelby torg har fått ny möblering, belysning, nya ledstråk och torgytan har höjdanpassats för att bli tillgänglig för alla. Pollare hindrar otillåten biltrafik på torget. Detta bidrar till att Hässelby torg blir en tryggare plats och bjuder in till att stanna upp, mötas och vistas på torget.

Torget har under upprustningen blivit grönare genom fler planteringar med växter, nya träd och nya växtbäddar som även leder och tar hand om regnvatten. De nya träd som planerats på torget är asklönn, smalkronigt bergkörsbär, bergkörsbär, Tokyokörsbär, silverlind, hybridmagnolia och prydnadskörsbär.

Program

11.00 på torget utanför tunnelbanan invigs torget av Stockholms stads projektledare, trafikborgarrådet Daniel Helldén och Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnds ordförande Bo Arkelsten.

Resten av programmet finns på https://vaxer.stockholm/hasselbytorg

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Hässelby torg. Illustration: Stockholms stad
Hässelby torg. Illustration: Stockholms stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum