Statens Institutionsstyrelse

Välkommen på invigning av SiS största byggprojekt någonsin!

Dela

Den 20 februari 2020 kl 11.00 inviger vi SiS ungdomshem Hässleholm i helt nya lokaler. Pressen är inbjuden att delta.

Byggprojektet är inte bara det största i SiS 25-åriga historia. Det har dessutom resulterat i en modern och väl uttänkt miljö där behandling, trivsel, arbetsmiljö och säkerhet går hand i hand. SiS ungdomshem Hässleholm är ett exempel på hur ungdomsvård kan se ut när den är som bäst.

Till invigningen bjuder vi bland annat in representanter för Hässleholms kommun, Specialfastigheter, SiS-medarbetare och media. Vi hoppas att du kan närvara.

Program:

10.30 – 11.00   Musik

11.00 – 11.30   Invigningen inleds med tal av generaldirektören

11.30 – 11.45   Mingel med enkel förtäring

11.45 – 13.00   Rundvandring

Välkommen!

Elisabet Åbjörnsson Hollmark

Generaldirektör

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Lindhagensgatan 126
11251 Stockholm

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 23 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

Inbjudan till seminariedag om SiS verksamhet och forskning6.11.2019 08:49:00 CETPressmeddelande

Statens institutionsstyrelse, SiS, fyller 25 år. Det firar vi med en seminariedag om SiS verksamhet. Du kommer att få ta del av inspirerande erfarenheter från några av våra avdelningars verksamhet varvat med perspektiv från universitetens forskning. Under dagen fokuserar vi särskilt på de ungdomar och klienter som verkar ha svårast att ta till sig SiS traditionella vård och behandling. Hur kan vi tänka kring behov och individanpassning av bemötande och insatser för den här gruppen? Pressen bjuds in att delta. Dag och tid: måndag 11 november 2019 kl. 10–17 Plats: Norra Latin, Drottninggatan 71 b, Stockholm Under dagen kommer vi att få lyssna till: Ett Självständigt Liv (ESL) efter missbruksvård! – SiS LVM-hem Runnagården och psykolog och lektor Mats Borell samt arbetsterapeut Eva-Lena Borell Vad gör en arbetsterapeut i ungdomsvården? – SiS ungdomshem Stigby och SiS ungdomshem Långanäs delar med sig av sina erfarenheter Acceptans i ofrivillighet, att tillämpa ACT i tvångsvården – Program

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum