Trafikverket

Välkommen på öppet hus i projekt Lund-Hässleholm

Dela

Trafikverket planerar för en ny dubbelspårig stambana mellan Malmö och Stockholm. Först ut i södra Sverige blir sträckan mellan Lund och Hässleholm och just nu pågår arbetet med att utreda en lämplig sträckning för den nya järnvägen. Nu bjuds berörda in till öppet hus för att få ta del av mer information om arbetet framåt.

Mellan Hässleholm och Lund planerar Trafikverket för en cirka 70 kilometer lång ny dubbelspårig stambana med hastigheten 320 kilometer i timmen för fjärrtåg och 250 kilometer i timmen för snabba regionaltåg.

Den nya järnvägen kommer ge snabbare resor i södra Sverige och bidrar till att avlasta Södra stambanan. När hela den nya stambanan mellan Malmö och Stockholm är färdigbyggd kommer restiden mellan orterna vara avsevärt kortare.

Just nu pågår ett första samråd för den utredning som ser över var man bäst placerar järnvägen mellan Lund och Hässleholm. Under samrådstiden hålls öppna hus på fyra olika orter där berörda kommer ha möjlighet att ta del av mer information och ställa frågor kring projektet.

På de öppna husen kommer projektets medarbetare att hålla en allmän presentation varje heltimme (klockan 15.00–19.00) med efterföljande frågestund.

Media är välkomna att närvara vid de öppna husen. 

Höör 4 mars klockan 15.00–19.30, Älvkullen, Älvgatan 2
Lund 9 mars klockan 15.00–19.30, Magle Konserthus, Magle stora kyrkogata 4
Hässleholm 10 mars klockan 15.00–19.30, Hässleholm tekniska skola, Stobygatan 7
Eslöv 12 mars klockan 15.00–19.30, Carl Engströmsskolan, Östergatan 16

För mer information och samrådshandlingar: https://www.trafikverket.se/hassleholm-lund

Kontakter

Rickard Rosenlund, projektchef Trafikverket, 010-123 71 85
Sofia Bremer, projektledare Trafikverket, 010-123 67 07
Kristofer Söderberg, projektledare Trafikverket, 010-123 72 74

Önskas separat tid med projektledarna i samband med ett öppet hus går det att lösa, kontakta i så fall kommunikationsansvarig Johan Fridh på 010-123 21 83 för en tid.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum