Stockholms stad

Välkommen på pressinvigning av Järnvägsparken!

Dela

Järnvägsparken ligger bredvid centralstationen och har i sommar fått en ny tillfällig utformning med blommor, möbler, konstutställning, foodtrucks och café. Från att ha varit en ganska tråkig plats utvecklas Järnvägsparken och Stockholms stad samarbetar med Glad stad för att göra platsen både tryggare och mer attraktiv.

Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson.
Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson.

Järnvägsparken invigs på onsdag 2 juni kl 11.30.

Parken invigs av trafikborgarrådet Daniel Helldén, äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner och representanter från trafikkontoret och Glad stad.

Järnvägsparken skapades som en grön oas i staden i samband med att Stockholms Centralstation byggdes på 1870-talet. Idag är parken en plats där många passerar dagligen men av den forna grönskan finns det inte mycket kvar. Men nu får parken äntligen en uppfräschning och under sommaren kommer den att vara mer inbjudande än på länge. Under 2022 kommer vi sedan att utveckla parken ytterligare.

Läs mer om Järnvägsparken: https://vaxer.stockholm/projekt/jarnvagsparken

Bilder

Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson.
Järnvägsparken. Foto: Lennart Johansson.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum