Stockholms stadStockholms stad

Välkommen till ett samtal om konst och offentlig miljö

Dela

Vad: Ett samtal om torg, platsbildning och konst med utgångspunkt i Gustav Adolfs torg med kultur- och stadsmiljöborgarådet Jonas Naddebo och trafikborgarborgarrådet Daniel Helldén, konstnärsgruppen Uglycute och Stockholm stads kulturdirektör Maria Jansén. Moderator: Ola Andersson, arkitekt och arkitekturskribent. Var: Gustav Adolfs torg i Stockholm. När: 20 juni kl. 16.30-17.30.

Uglycutes installation på Gustav Adolfs torg.
Uglycutes installation på Gustav Adolfs torg.

Stockholm konsts satsning med tillfällig, offentlig konst pågår just nu i hela staden. Utställningen visas mellan 23 maj–11 september och äger rum i samband med projektet Levande Stockholm, trafikkontorets satsning på sommargågator, sommartorg och pop-up parker. Nu aktiveras konsten i stadens sommarutställning med ett samtal i Uglycutes installation på Gustav Adolfs torg.

Frågor om stadens utveckling diskuteras flitigt. Hur skapas en dräglig miljö för invånare? Årets tema för konsten är just hur vi rör oss i staden, något de medverkande konstnärerna har förhållit sig till. Hur använder vi de öppna ytorna i en stad, såsom torg och vattenområden? Att röra sig i staden handlar om att finna förbindelser, att ta sig från en punkt till en annan eller att bara vara. Det påverkar i sin tur våra inre tankar och rörelser. Vad tänker stadens makthavare om dessa frågor?

Medverkande konstnärer i utställningen: Ossian Eckerman, Axel Lieber, Kristina Matousch, Marja-Leena Sillanpää, Astrid Svangren, Uglycute i samarbete med KTH arkitektur och adjunkt Karin Matz. Curator: Frida Cornell

Platser: Gubbängstorget, Gustav Adolfs torg, Malmskillnadsgatan, Odenplan, Strömmen, Svartensgatan

Flera olika tekniker ingår i utställningen: skulptur, installationer, ljud, händelser och objekt. Sommarutställningen fortsätter sitt samarbete med stadens olika konstnärliga högskolor, i år sker det med KTH Arkitekturskolan som medverkar på Gustav Adolfs torg. Även SL fungerar som samarbetspart på Odenplan, där de upplåtit Soltrappan till en av konstnärerna.

 För mer information: Stefan Hagdahl, chef Stockholm konst. 08- 508-313 20

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Uglycutes installation på Gustav Adolfs torg.
Uglycutes installation på Gustav Adolfs torg.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum