Uppsala kommun

Välkommen till första spadtaget för ökad trafiksäkerhet!

Dela

Spadtaget avser Uppsala kommun och Trafikverkets gemensamma projekt att anlägga planskilda korsningar på S:t Olofsgatan och S:t Persgatan. Först ut blir S:t Persgatan, där kommunalråd Rickard Malmström (MP) och kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S) leder första spadtaget tillsammans med representanter från Trafikverket.

S:t Olofsgatan och S:t Persgatan har mycket trafik och korsas dessutom av järnvägen. Tågens framfart innebär att bommarna ligger nere 40 procent av tiden på vardagar mellan kl 7 och 9. För att få en förbättrad framkomlighet och säkerhet kommer båda korsningarna att göras om så att respektive gata läggs i tunnel under järnvägen. Uppsala kommuns del är att bygga fyra cykelbroar i samband med detta.

Trafikverket planerar nu att dra igång förberedande arbeten med bl.a. ledningsomläggningar kring projektet, och i samband med det tas ett första spadtag. Själva järnvägsarbetena är planerade till tidigast 2024. 

När: torsdag 19 december

Var: S:t Persgatan vid Österplan 

Tid: 8.30

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum