Brynäs IF

Välkommen till Gävle - Jaedon Descheneau klar för Brynäs IF

Dela

24-årige forwarden Jeadon Descheneau har skrivit på för Brynäs IF. Den kanadensiske forwarden kommer närmast från Düsseldorfer i den tyska ligan. — Han tävlar hela tiden och är en riktig målskytt, säger sportdirektör Andreas Dackell.

På tre seniorsäsonger har Jaedon Descheneau gjort 135 (52+83) poäng på 157 matcher i fyra olika ligor i tre olika länder.

Lägg därtill 22 (9+13) poäng på 14 slutspelsmatcher.

Nu kommer han till Sverige, Gävle och Brynäs IF.

24-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt som håller honom i klubben över säsongen 2020/21.

— Han är en riktigt intressant spelare som vi har haft koll på under våren. Vi har fått riktigt bra scoutingrapporter på honom. Det är en bra person som tar ansvar och är bra att ha i laget, säger sportdirektör Andreas Dackell, och fortsätter:

— Han är duktig på skridskorna och intensiv i spelet. En jämförelse på honom är mot Kevin Clark-hållet, som varit här och gjort det bra tidigare.

Att det är en poängspelare som kommer till Brynäs är det inget tvivel om. Kanadensaren verkar trivas på stor rink och har snittat över en poäng per match de två senaste säsongerna.

— Han har sin spetskompetens runt kassen och det har vi letat efter för att spetsa till Brynäs. Han tävlar hela tiden och är en riktig målskytt. Många av målen kommer runt buren, där är han riktigt stark, säger ”Dacke”.

Descheneau valdes i den femte rundan, som 124:e spelare totalt, av St. Louis Blues i NHL-draften 2014 (14 platser före Brynäsprodukten Oskar Lindblom). Nu tar högerskytten, som mäter in på 175 centimeter och 85 kilo, sina talanger till Brynäs.

— Det finns oerhörd potential i honom. Han är i en jättebra ålder och har mycket kvar att ge. Han ville vidare och ta steg i sin karriär. Det känns positivt att han vill komma och ta det klivet med oss i Brynäs.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum