Stockholms stad

Välkommen till ”I stan utan min bil” på söndag

Dela

Stockholmarna får nu möjlighet att uppleva hur staden kan se ut med färre bilar. På söndag den 16 september stängs biltrafiken av i Gamla stan och delar av city klockan 09.00–18.00.

Konceptet kallas I stan utan min bil och är en aktivitet som Stockholms stad arrangerar i samband med den Europeiska Trafikantveckan, för att inspirera till ett mer hållbart resande.

Syftet med I stan utan min bil är även att ge stockholmarna en uppfattning om hur deras stad skulle kunna se ut med färre bilar och reflektera över hur vi kan skapa en trivsammare stad.

Aktiviteter på Strömgatan och Mäster Samuelsgatan klockan 11.00–17.00

Det bjuds in till spännande aktiviteter och tävlingar för alla åldrar på Strömgatan och Mäster Samuelsgatan kl. 11.0017.00. På Strömgatan kan besökarna till exempel gå en punkakurs, se världsmästare i BMX och skateboard, lyssna på panelsamtal om offentliga rum, få tips om stadsodling och möjlighet att samtala med stadens medarbetare. På Kungsträdgårdsgatan ges också besökarna möjligheten att provåka Nobinas självkörande buss. Den eldrivna bussen åker fram och tillbaka längs med Kungsträdgårdsgatan kl. 11.0017.00.

På Mäster Samuelsgatan bjuder Stockholms stad i samarbete med AMF Fastigheter, Pembroke Real Estate och Vasakronan in till samtal om levande städer, matupplevelser med livemusik, cykelservice och yoga. Den som gillar att spela basket kan också passa på att gå förbi Norrlandsgatan.

Möte med stadens representanter

Representanter från staden är på plats hela dagen för att prata om satsningar på hållbara transportmedel och hur vi kan skapa ett trivsammare Stockholm.

På Strömgatan arrangeras panelsamtal klockan 13.0014.00 med temat offentliga rum. Deltagare: Lorentz Tovatt (MP), ledamot i Stockholms trafiknämnd, Agneta Schill, landskapsarkitekt Stockholms stad, Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare KTH och Magnus Lindgren, Stiftelsen Tryggare Sverige.

På Mäster Samuelsgatan blir det samtal om levande städer och Stockholm citys utveckling klockan 14.0015.00 med Stockholms stads trafikdirektör Jonas Eliasson och representanter från fastighetsägarna AMF Fastigheter, Pembroke Real Estate och Vasakronan.

Kontakt

Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret

Telefon: 08-508 262 82

erik.soderberg@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum