RF/SISU

Välkommen till Idrottens dag i Örebro 30 september

Dela

Nu på fredag, den 30 september 2022, genomförs Idrottens dag för sjätte året i rad i Örebro län. Totalt deltar 20 skolor med flera tusen elever i Örebro, Lindesberg och Hallsberg. Media hälsas välkomna till Engelbrektskolan mellan klockan 9-11 på förmiddagen för att bevaka evenemanget

Idrottens dag arrangeras av Riksidrottsförbundet i hela Sverige. Evenemanget är också en del av European School Sports Day och EU:s satsning European Week of Sport, vilket innebär att skolbarn i hela Europa är fysiskt aktiva just den här dagen.

Syftet med Idrottens dag är att det ska vara en rolig dag med aktiviteter för barn, höja kunskapen om barns idrottande och bygga broar mellan skola, barn och idrottsrörelse. Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet, även de barn som idag är minst aktiva.
– Fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa, samtidigt som forskning visar att barn och unga rör sig alldeles för lite. Endast 44% av pojkarna och 22% av flickorna når upp till den rekommenderade nivån om 60 minuters fysisk aktivitet om dagen, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU Örebro län.

I Riksidrottsförbundets Örebrodistrikt deltar 20 skolor.
– Det är skolor som vi idag har ett samarbete kring Rörelsesatsningen i skolan med, men vi önskar att så många barn som möjligt ska vara med och delta med minst 120 minuters fysisk aktivitet den här dagen, oavsett vilken skola man går på, säger Marcus Edin, koordinator Rörelsesatsningen i skolan.

RF-SISU Örebro län hälsar media välkommen till Engelbrektskolan, Örebro för att bevaka evenemanget. På plats finns Anja Ek, kommunikatör RF-SISU Örebro län, 019-17 55 37, anja.ek@rfsisu.se och Marcus Edin, koordinator Rörelsesatsningen i skolan, 019-17 55 38, marcus.edin@rfsisu.se

Dag: Fredag 30 september
Tid:
9.00-11.00
Plats:
Engelbrektsskolan, Wadköpingsvägen 17, Örebro

Mer om: Idrottens dag
Mer om: Rörelsesatsning i skolan

Vilka står bakom Idrottens dag?
Riksidrottsförbundet är huvudarrangör, tillsammans med RF-SISU Örebro län European School Sports Day och EU-projektet European Week of Sports, vars mål är att få hela Europa i rörelse. Sammanlagt deltar minst 28 länder med olika evenemang.

Lyssna till vårt poddavsnitt om Idrottens dag.

Nyckelord

Kontakter

Kommunikatör Anja Ek, 019-17 55 37, anja.ek@rfsisu.se

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Örebro län är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum