E.ON Sverige AB

Välkommen till invigning av Sveriges första lokala energisystem

Dela

Den 18 oktober inviger vi Sveriges första lokala energisystem. I den lilla byn Simris på Österlen i Skåne kommer invånarna att få all sin el från solceller, ett vindkraftverk, ett kraftfullt batteri samt en reservgenerator som drivs med ett förnybart bränsle. Allt i byns omedelbara närhet.

Gensvaret från simrisborna har varit stort och många kommer aktivt att delta i projektet.

Läs gärna mer om projektet på http://www.eon.se/framtidenarlokal

Bland deltagarna i invigningen märks Jennie Nilsson, ordföranden i riksdagens näringsutskott, landshövding Annli Hulthén, Karl-Erik Olsson, kommunstyrelsens ordförande Simrishamns kommun och Johan Mörnstam, VD E.ON Energidistribution och naturligtvis de boende i Simris.

Media hälsas välkomna!

Tid: Onsdagen den 18 oktober klockan 11.00. Klockan 12.00 – 12.30 finns tid för intervjuer med ovanstående samt projektledare och tekniker från projektet.

Plats: ”Håkans lada”, nära solcellsparken söder om Simris, ring för vägbeskrivning.

Anmälan: Skickas till johan.aspegren@eon.se eller ring 070 655 58 75.

Välkommen!

Kontakter

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Historisk elnätsanslutning möjliggör förnybar energi till hela Sverige19.11.2018 08:06Pressmeddelande

Under hösten har anslutningsavtal tecknats för den största vindkraftsatsningen i E.ONs historia. Det är det nybildade bolaget E.ON Wind Nysater AB som ska ansluta 475 megawatt vindkraft till elnätet i Västernorrland. Avtalet innebär att nästan 100 årsarbeten skapas i regionen när ny elledning ska byggas. 475 MW motsvarar nästan effekten i Sveriges tredje största vattenkraftverk, Porjus i Lule älv.

E.ON bygger en av Europas största landbaserade vindkraftsparker i Västernorrland16.11.2018 10:05Pressmeddelande

Idag fattades beslut om att E.ON kommer att bygga en av Europas största landbaserade vindkraftsanläggningar i Sverige. Vindkraftsparkerna, som ligger cirka 4 mil nordväst om Härnösand och utgörs av de två projekten Hästkullen och Björnlandhöjden, i framför allt Härnösands kommun, får en installerad effekt på 475 megawatt, vilket ger energi motsvarande all hushållsel i Västernorrland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum