Uppsala kommun

Välkommen till invigning av Uppsala stadshus

Dela
Lördag 14 maj bjuder vi in till invigning av Stadshuset. Vi bjuder på underhållning för både stora och små. Och en chans att få upptäcka husets utbud, arkitektur och funktioner med egna ögon.

Välkommen till invigningen av Stadshuset!

När: lördag 14 maj kl 10.00–17.00.

På stora scenen uppträder en mängd lokala talanger. Alltifrån årets vinnare av Talang, Aron och trollkarlen Johan Ståhl till traditionell grekisk musik och jazzband. Det kommer också vara konstvisningar och mingel med Pelle Svanslös och Maja Gräddnos. Det är bara ett axplock från programmet som avslutas med att kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling klipper det officiella bandet.

– Äntligen kan vi bjuda in till en festlig invigning av Stadshuset. Uppsalaborna har varit tålmodiga under tiden som vi byggt och stökat kring Stadshuset. Nu vill vi bjuda tillbaka och hoppas att många vill komma och upptäcka huset och all service och verksamhet som Uppsalaborna kan ta del av, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Media kan delta när som helst under dagen, utan föranmälan. Det finns också möjlighet att göra intervjuer med projektledaren och artisterna inför evenemanget.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

84 procent får sitt förstahandsval i skolvalet10.3.2023 12:46:07 CET | Pressmeddelande

Nu får elever som ska börja eller byta skola till hösten besked om skolplats i Uppsala kommun. De som bjudits in till skolvalet är vårdnadshavare till barn som börjar förskoleklass och elever som behöver byta skola för årskurs 4, 6 och 7. Hela 98 procent genomförde kompletta val. I höst kan 94 procent av barnen börja i en skola som de själva valt och 84 procent i den skola där de helst vill gå.

Pressinbjudan: Första rapporten om arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet2.3.2023 10:30:00 CET | Pressmeddelande

Måndag 6 mars presenterar Uppsala kommun den första rapporten om hur arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet 2021–2030 löper på. Rapporten visar på utvecklingen i området baserat på intervjuer med boende i Gottsunda och statistik från ett antal olika indikatorer. Den lyfter fram pågående insatser och indikerar att kommunens långsiktigt arbete inom handlingsplanen ger effekt.

Uppsala får 16 miljoner kronor av EU för att ytterligare öka takten i klimatomställningen2.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Uppsala kommun har tillsammans med Uppsala vatten, Uppsalahem och STUNS fått 16 miljoner av EU:s satsning NetZeroCities. Pengarna går till två stora projekt som handlar om att aktivera en koldioxidbudget som visar kommunens klimatpåverkan och säkerställer att de åtgärder som genomförs är tillräckliga samt att aktivera cirkulära flöden för att minska utsläpp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum