Sveriges Allmännytta

Välkommen till invigningen av Sveriges första nya Kombohus

Dela

Den 14 september är det invigning av det allra första huset i den nya generationen av Allmännyttans Kombohus. Alla intresserade är välkomna till Habo.

Nya Kombohuset i Habo
Nya Kombohuset i Habo

Kombohuset i Habo är ett punkthus i fem våningar, med en gemensamhetslokal i bottenplanet som ska användas som mötespunkt för kommunens seniorer. Målgruppen är hyresgäster över 55 år, men det är inget renodlat trygghetsboende. Kombohuset kommer att producera egen el genom en solcellsanläggning på taket. Elen kan lagras i ett energilagringsbatteri i bottenvåningen.

– Många byggexperter kommer vara på plats i Habo, så passa på att komma och titta och ställa frågor, säger Sofia Heintz, nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta.

Utöver Sveriges Allmännytta deltar kommunens tre kommunalråd tillsammans med representanter för bostads- och energibolaget och dess styrelse. Bostadsbyggaren JSB är också på plats med både ledning, projektchefer och platschef.

– Det här är ett mycket bra exempel på hur vi kan bygga prispressade bostäder med mycket bra energiprestanda, fin gestaltning och anpassning till omgivningen. Och som dessutom kan få en hyra som fler har råd att betala, säger Sofia Heintz.


Program den 14 september

Öppet hus kl 10–14

Lunch kl 12.00 Serveras i tält utanför Kombohuset

Invigningsceremoni kl 13.00

Tal av bland andra Åsa Johansson, ordförande Sveriges Allmännytta, Pether Fredholm, koncernchef JSB, Sveriges Allmännytta och Ulrika Rosander, vd Habo Bostäder

Rundvandring i huset inklusive visningslägenheter erbjuds fram till kl 14.30

Adress Brahegatan 9, Habo


För mer information se  Invigning första nya Kombohuset i Habo

Välkommen att anmäla din närvaro till sophie.hammarskjold@sverigesallmannytta.se. Ange namn, redaktion och kontaktuppgifter.

Om Allmännyttans Kombohus
Allmännyttans kombohus är flerbostadshus med syfte att pressa de höga byggpriserna – och har gjort så i över tio år. Priset pressas genom en stor gemensam upphandling för allmännyttan i hela Sverige och genom att utnyttja fördelarna med standardiserat byggande.

Genom det senaste ramavtalet kan upp till 25 000 nya bostäder byggas i en ny generation Kombohus: punkthus och lamellhus från tre olika leverantörer. Husen kan sättas ihop som ett legosystem med stor variation i höjd, bredd, färg och form.


Kontakter

Frågor om Allmännyttans Kombohus besvaras av Sofia Heintz, sofia.heintz@sverigesallmannytta.se tel 08 - 406 55 21

Kontaktperson på Habo Bostäder:
Christian Nilsen, bostadsbolagschef, christian.nilsen@habobostad.se tel 036 - 860 24 70

Kontaktpersoner på JSB Construction AB:
Johan Persson, affärsområdeschef bostad, johan.persson@jsb.se tel 0739 - 10 85 99
Sandra Löv, marknadskommunikatör, sandra.lov@jsb.se tel 0739 - 10 50 51

Bilder

Nya Kombohuset i Habo
Nya Kombohuset i Habo
Ladda ned bild
Sofia Heintz, Sveriges Allmännytta
Sofia Heintz, Sveriges Allmännytta
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 318 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 945 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum