Stiftelsen Skansen

Välkommen till invigningen av vitryggiga hackspettens voljär på Skansen 15/9 kl 11.00

Dela

Den 15 september inviger Johanna Sandahl, ordförande, Naturskyddsföreningen, och Tomas Frisk, chef för den zoologiska avdelningen på Skansen, den nya voljären med vitryggig hackspett på Skansen. Det innebär också att Skansen inleder ett unikt samarbetar med Naturskyddsföreningen.

Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.
Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.

Voljären är en del i arbetet för att rädda den i Sverige utrotningshotade vitryggiga hackspetten. Precis som med berguvsprojektet, som fortfarande är aktivt , kommer fåglar som föds upp här att sättas ut i naturen. 

Planen är att bygga ytterligare en anläggning så att Skansen kan ha sammanlagt två par hackspettar som kan få ungar som kan slussas ut i naturen genom Naturskyddsföreningens försorg. Flera anläggningar för detta finns på Nordens Ark och snart kommer även Järvzoo att ansluta till projektet. 

Inom projekt Vitryggig hackspett pågår också ett omfattande samarbete mellan Naturskyddsföreningen och flera skogsbolag och andra markägare för att hitta strategier för att lyckas med att bevara lövskog som är en nödvändig biotop för de vitryggiga hackspettarna.

Invigningsprogram
Johanna Sandahl inleder med en presentation av projektet tillsammans med Tomas Frisk. Sedan inviger vi högtidligt med bandklippning. Efter det blir det tid för fotografering och intervjuer.

Datum: 15 september

Tid: 11.00

Lunch: 12.00

Ackreditering t o m 12 september: Christina Hamnqvist, Skansen, 0729-83 79 55, mail: christina.hamnqvist@skansen.se

För mer info: Eva-Lena Neiman, presskommunikatör Naturskyddsföreningen,
070-794 04 07, mail: eva-lena.neiman@naturskyddsforeningen.se

Nyckelord

Bilder

Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.
Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Pressinbjudan: Skandinaviens främsta besöksmål - med fler besökare än kinesiska muren. Var är vi?19.10.2017 15:14Pressmeddelande

45 aktörer på Djurgården har under ett år arbetat för att tillsammans stärka Skandinaviens främsta besöksmål. Det har resulterat i ett koncept som presenteras den 27 oktober av bland andra Björn Ulvaeus, som investerat själ, hjärta och resurser på Djurgården och Stockholm. Möt honom och andra aktörer från Djurgårdens restauranger, museer, nöjen mm.

Skansen samarbetar med Svenska Barnmorskeförbundet3.10.2017 11:16Pressmeddelande

På Skansen gestaltas hur livet var förr, och en viktig del i livet var starten - födseln. För att kunna ge en bild av hur en viktig yrkeskår fungerade under åren 1920 - 1930 har Skansen inlett ett samarbete med Svenska Barnmorskeförbundet. Med hjälp av volontärer som alla arbetat som barnmorskor kommer gästerna på Skansen att få möta Hilda Andersson, legitimerad barnmorska på väg till nästa förlossning någon gång på 1930-talet.

Höstmarknad som kring år 190014.9.2017 07:00Pressmeddelande

Nu är det dags för den årliga höstmarknaden på Skansen. Sommarängen vid Skånegården fylls av försäljarnas stånd med sylter och marmelader, hantverk och blommor, färg och verktyg, godis och korvar... Drängar prövar sin styrka, porslinet ryker, barnen hoppar i höet, länsman jagar tvivelaktiga figurer och kroppkakorna ryker från de stora grytorna. Allt är som upplagt den 23-24 september för en riktig höstmarknad som vid förra sekelskiftet med andra ord.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum