Stiftelsen Skansen

Välkommen till invigningen av vitryggiga hackspettens voljär på Skansen 15/9 kl 11.00

Dela

Den 15 september inviger Johanna Sandahl, ordförande, Naturskyddsföreningen, och Tomas Frisk, chef för den zoologiska avdelningen på Skansen, den nya voljären med vitryggig hackspett på Skansen. Det innebär också att Skansen inleder ett unikt samarbetar med Naturskyddsföreningen.

Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.
Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.

Voljären är en del i arbetet för att rädda den i Sverige utrotningshotade vitryggiga hackspetten. Precis som med berguvsprojektet, som fortfarande är aktivt , kommer fåglar som föds upp här att sättas ut i naturen. 

Planen är att bygga ytterligare en anläggning så att Skansen kan ha sammanlagt två par hackspettar som kan få ungar som kan slussas ut i naturen genom Naturskyddsföreningens försorg. Flera anläggningar för detta finns på Nordens Ark och snart kommer även Järvzoo att ansluta till projektet. 

Inom projekt Vitryggig hackspett pågår också ett omfattande samarbete mellan Naturskyddsföreningen och flera skogsbolag och andra markägare för att hitta strategier för att lyckas med att bevara lövskog som är en nödvändig biotop för de vitryggiga hackspettarna.

Invigningsprogram
Johanna Sandahl inleder med en presentation av projektet tillsammans med Tomas Frisk. Sedan inviger vi högtidligt med bandklippning. Efter det blir det tid för fotografering och intervjuer.

Datum: 15 september

Tid: 11.00

Lunch: 12.00

Ackreditering t o m 12 september: Christina Hamnqvist, Skansen, 0729-83 79 55, mail: christina.hamnqvist@skansen.se

För mer info: Eva-Lena Neiman, presskommunikatör Naturskyddsföreningen,
070-794 04 07, mail: eva-lena.neiman@naturskyddsforeningen.se

Nyckelord

Bilder

Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.
Vitryggig hackspett. Foto: Tom Svensson, Nordens ark.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum