Välkommen till lansering av boken Gud, gender och gemenskap

Dela

Nu kommer den första boken på svenska med ett genderperspektiv på religionsdialog. Här samlas texter om kvinnosyn, Saras och Hagars döttrar, övergångsriter, mat, kläder, döden, helighet och trädgård. Ämnen som belyses ur religionsvetenskapligt, judiskt, kristet och muslimskt perspektiv.

Den 9 januari kl 17.30-18.30 i Centrum för religionsdialogs lokaler, Skolhuset, Kammakargatan 13 i Stockholm.

När kvinnor från olika religiösa traditioner möts uppstår en särskild gemenskap som inte finns i vare sig religiösa sammanhang eller bland sekulära feminister. Att kvinnors möts i religionsdialog är inte unikt – däremot går dessa möten ofta spårlöst förbi utan att dokumenteras. Därför är detta en väldigt ovanlig bok.

För mer information om boken och seminarierna den dokumenterar, välkommen att kontakta:

Helene Egnell, 08-50894008
helene.egnell@svenskakyrkan.se

eller

Sofia Nordin, 08-50894008 
sofia.nordin@svenskakyrkan.se.

Har du inte möjlighet att komma så skickar vi gärna ett exemplar!

Om

Stockholms Stift
Klara Södra Kyrkogata 1
103 25 Stockholm

https://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Stockholms stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift och bildades 1942. Stiftets uppgift är att stärka de 61 församlingarnas förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Domkyrka är Storkyrkan i Gamla stan och biskop är sedan 2019 Andreas Holmberg.

Följ Stockholms Stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Stift

Biskop Andreas medverkar på Fridays For Future -Hur vi tar hand om skapelsen är vår tids ödesfråga25.9.2019 11:28:23 CESTPressmeddelande

Fredagen den 27 september manifesterar organisationer och människor för klimatet över hela världen i form av strejker och möten. Manifestationerna är en del av Global Week For Future med anledning av FN-mötet i New York. På Medborgarplatsen klockan 13.00 kommer Stockholms stifts nyvigda biskop Andreas Holmberg att vara på plats tillsammans med ledare för kyrkor och andra religiösa samfund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum