Stockholms stad

Välkommen till pressinvigningen av nya Torsgatan

Dela

Torsgatan, sträckan mellan Sankt Eriksplan och Norra Bantorget, är färdigbyggd och ska nu invigas.

Tid: Fredagen den 2 oktober 2020 klockan 11.00-12.00.

Plats: Torsgatan invid träden framför Bonniers konsthall.


Talare är trafikdirektör Gunilla Glantz och trafikborgarråd Daniel Helldén. På plats finns även projektledare Alija Vranjkovina och flera av Torsgatans fastighetsägare.

Om projektet

För att förbättra framkomligheten och öka trafiksäkerheten för cyklister har Stockholms stad byggt enkelriktade cykelbanor på Torsgatan, längs sträckan mellan Sankt Eriksplan och Norra Bantorget. Samtidigt har vi gjort omfattande ledningsarbeten för vatten, el, fibernät och gatubelysning. På flera platser har vi också byggt bredare trottoarer och planterat träd.

Mer information om projektet finns på vaxer.stockholm/torsgatan

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum