Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Välkommen till sista gudstjänsten i Lövuddens kapell

Dela

På Tacksägelsedagen, den 10 oktober kl. 10 tas kapellet på Lövudden formellt ur bruk som gudstjänstlokal med en avslutande gudstjänst följt av kyrkkaffe.

Ansgar, beskuren bild från Wikipedia
Ansgar, beskuren bild från Wikipedia

Sedan kapellet invigdes den 24 november 1984 av biskop Arne Palmqvist har det, liksom Lövudden i stort, varit en viktig ekumenisk mötesplats i Västerås. De nya ägarna till Lövudden använder rummet till andra ändamål och det är därför naturligt för Svenska kyrkan Västerås, att då också ta det invigda rummet ur bruk.

- Vi vill med gudstjänstfirandet också bjuda in människor från olika kyrkliga traditioner till gudstjänst i det vackra rummet, med hela Västerås strandlinje som bakgrund. Det blir ett avslut som känns både viktigt och fint. Vi får samlas, tacka och glädjas över det som varit och nu avsluta ett kapitel i Västerås kyrkohistoria, säger Lisa Fröberg, präst och pastoralområdeschef i Västerås västra delar.

Vid gudstjänsten medverkar, förutom Lisa Fröberg, även domprost Daniel Eklund och musiker Karin E Aase och Christian Thorborg, som är ordförande i ekumeniska rådet i Västerås.

Kapellet har sedan 1984 varit en plats för dop, vigslar och begravningar, men också andakter, helgmålsböner och gudstjänster på söndagar och helgdagar. Flera kyrkor och samfund har genom KFUK-KFUM:s försorg delat på gudstjänstrummet.

För mer information, kontakta pastoralområdeschef Lisa Fröberg, lisa.froberg@svenskakyrkan.se eller 021-40 45 01.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ansgar, beskuren bild från Wikipedia
Ansgar, beskuren bild från Wikipedia
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Så agerar Svenska kyrkan Västerås utifrån de nya Covid-19-restriktionerna1.12.2021 08:17:42 CET | Pressmeddelande

Från och med 1 december gäller nya bestämmelser om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. För Svenska kyrkan Västerås är det självklart att fortsatt arbeta för en minskad smittspridning i samhället. Det innebär att vi, liksom stora delar av samhället påverkas av restriktionerna. Vi följer också noggrant den fortsatta utvecklingen och kommer att anpassa oss till eventuella förändringar av restriktionerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum