Vänsterpartiet Malmö

Välkommen till Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020

Dela

Lördagen den 25 januari håller Vänsterpartiet Malmö sitt årsmöte. Årsmötet är partiföreningens högsta beslutande organ och tillsammans blickar vi tillbaka på 2019 års verksamhet och lägger grunden för partiföreningens verksamhet 2020.

Vänsterpartiet Malmö är den största Vänsterpartiföreningen i Sverige och den enda oppositionen från vänster i Malmö då staden, liksom landet i stort, styrs av ett mittenblock.

Richard Olsson, ordförande för Vänsterpartiet Malmö som föreslås fortsätta sitt uppdrag ytterligare ett år, tror på att vänstern kommer att växa även kommande år.  

- Vi ser hur rörelsen mot regeringens högerpolitik växer, vår uppgift under det kommande året är att bygga en stark grund där alla som kämpar mot högerpolitiken kan känna sig hemma och kanalisera sitt engagemang för förändring, säger Richard Olsson.

Bara under de senaste veckorna har vi sett föräldrar, lärare, elever och skolpersonal protestera mot de kraftiga nedskärningarna inom skolan i Malmö. Nedskärningar som nu har stoppats tack vare Vänsterpartiet och utomparlamentarisk kamp. 

- Det är genom att kämpa tillsammans, på gator och torg men också i parlamenten, vi kan skapa förändring. Det effektiva opinionsarbetet tillsammans med skickliga förhandlare på parlamentariska uppdrag ser nu till att Malmös skolor slipper nedskärningarna. Jag tror att fler och fler inser att vänsterpolitik är politiken för framtiden, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd.

Praktisk information: 

Tid: 09:30 - 17:00

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, 21434 Malmö

Samtliga handlingar till årsmötet finns här: http://www.vmalmo.se/arsmote2019/

Media är välkomna att närvara under mötet.

För mer information, kontakta:

Richard Olsson, ordförande, 0704-00 78 58

Amalia Bartholdson, presskontakt, 0721-86 66 99

Kontakter

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

Malmövänstern motionerar: Stoppa skattebrott!17.3.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Idag, på kollektivavtalets dag, lämnar Vänsterpartiet Malmö in en motion om att Malmö Stad ska ta fram upphandlingsregler där utdrag från Skatteverket som visar att företaget betalat skatt och arbetsgivaravgifter alltid måste uppvisas för att de ska få delta i upphandlingar inom staden. Det finns idag en stor mängd företag som specialiserat sig på att lura det offentliga på skattemedel, så får det inte gå till anser Vänsterpartiet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum