Vänsterpartiet Malmö

Välkommen till Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020

Dela

Lördagen den 25 januari håller Vänsterpartiet Malmö sitt årsmöte. Årsmötet är partiföreningens högsta beslutande organ och tillsammans blickar vi tillbaka på 2019 års verksamhet och lägger grunden för partiföreningens verksamhet 2020.

Vänsterpartiet Malmö är den största Vänsterpartiföreningen i Sverige och den enda oppositionen från vänster i Malmö då staden, liksom landet i stort, styrs av ett mittenblock.

Richard Olsson, ordförande för Vänsterpartiet Malmö som föreslås fortsätta sitt uppdrag ytterligare ett år, tror på att vänstern kommer att växa även kommande år.  

- Vi ser hur rörelsen mot regeringens högerpolitik växer, vår uppgift under det kommande året är att bygga en stark grund där alla som kämpar mot högerpolitiken kan känna sig hemma och kanalisera sitt engagemang för förändring, säger Richard Olsson.

Bara under de senaste veckorna har vi sett föräldrar, lärare, elever och skolpersonal protestera mot de kraftiga nedskärningarna inom skolan i Malmö. Nedskärningar som nu har stoppats tack vare Vänsterpartiet och utomparlamentarisk kamp. 

- Det är genom att kämpa tillsammans, på gator och torg men också i parlamenten, vi kan skapa förändring. Det effektiva opinionsarbetet tillsammans med skickliga förhandlare på parlamentariska uppdrag ser nu till att Malmös skolor slipper nedskärningarna. Jag tror att fler och fler inser att vänsterpolitik är politiken för framtiden, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd.

Praktisk information: 

Tid: 09:30 - 17:00

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, 21434 Malmö

Samtliga handlingar till årsmötet finns här: http://www.vmalmo.se/arsmote2019/

Media är välkomna att närvara under mötet.

För mer information, kontakta:

Richard Olsson, ordförande, 0704-00 78 58

Amalia Bartholdson, presskontakt, 0721-86 66 99

Kontakter

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Driv boenden i offentlig regi!4.6.2020 06:00:00 CESTPressmeddelande

Kommunförbundet Skåne genomför idag ett stort antal ramupphandlingar av olika privata verksamheter. Det är vårdboenden, särskilda boenden för äldre, LSS-boenden, HVB-hem, missbruksvård med mera. Vi i Vänsterpartiet anser att denna samverkan mellan Skånes kommuner är bra, men tycker Kommunförbundet Skåne ska samordna utbyggnaden av behovet av boenden och behandlingsformer i de olika kommunerna, istället för att upphandla privata boenden. På detta sätt får vi verksamheterna i offentlig regi, fria från vinstintressen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum