Vänsterpartiet Malmö

Välkommen till Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020

Dela

Lördagen den 25 januari håller Vänsterpartiet Malmö sitt årsmöte. Årsmötet är partiföreningens högsta beslutande organ och tillsammans blickar vi tillbaka på 2019 års verksamhet och lägger grunden för partiföreningens verksamhet 2020.

Vänsterpartiet Malmö är den största Vänsterpartiföreningen i Sverige och den enda oppositionen från vänster i Malmö då staden, liksom landet i stort, styrs av ett mittenblock.

Richard Olsson, ordförande för Vänsterpartiet Malmö som föreslås fortsätta sitt uppdrag ytterligare ett år, tror på att vänstern kommer att växa även kommande år.  

- Vi ser hur rörelsen mot regeringens högerpolitik växer, vår uppgift under det kommande året är att bygga en stark grund där alla som kämpar mot högerpolitiken kan känna sig hemma och kanalisera sitt engagemang för förändring, säger Richard Olsson.

Bara under de senaste veckorna har vi sett föräldrar, lärare, elever och skolpersonal protestera mot de kraftiga nedskärningarna inom skolan i Malmö. Nedskärningar som nu har stoppats tack vare Vänsterpartiet och utomparlamentarisk kamp. 

- Det är genom att kämpa tillsammans, på gator och torg men också i parlamenten, vi kan skapa förändring. Det effektiva opinionsarbetet tillsammans med skickliga förhandlare på parlamentariska uppdrag ser nu till att Malmös skolor slipper nedskärningarna. Jag tror att fler och fler inser att vänsterpolitik är politiken för framtiden, säger Emma-Lina Johansson, kommunalråd.

Praktisk information: 

Tid: 09:30 - 17:00

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, 21434 Malmö

Samtliga handlingar till årsmötet finns här: http://www.vmalmo.se/arsmote2019/

Media är välkomna att närvara under mötet.

För mer information, kontakta:

Richard Olsson, ordförande, 0704-00 78 58

Amalia Bartholdson, presskontakt, 0721-86 66 99

Kontakter

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Budgetar måste innehålla siffror!10.2.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

För ett antal år sedan var alla nämnders internbudgetar mycket detaljerade kring hur de ekonomiska resurserna skulle användas inom förvaltningen. Det gick att politiskt besluta att X miljoner skulle flyttas från verksamhet A till verksamhet B inom förvaltningen. Detta gjorde att den politiska styrningen av kommunen var möjlig. Idag saknar de allra flesta internbudgetar denna möjlighet, då det inte specificeras vad olika verksamheter kostar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum