Stockholms stad

Välkommen till vernissage i Skärholmen - Vem är skogen till för?

Dela

Vem är skogen till för?

-För alla! tänker du säkert.

Det kan tyckas självklart att varje människa oavsett ålder, etnicitet eller funktionsnedsättning har rätt att vistas i skogen.

Men har alla den möjligheten?

Att skogen är till för alla betyder inte att den är tillgänglig för alla.

 

Välkommen till en öppen vernissage

I april bjuds allmänheten in till en tillfällig skog som byggts upp i Fryshusets lokal på 2:a Hemmet i Skärholmens centrum.Utställningen är ett samarbetsprojekt mellan samtliga dagliga verksamheter som Skärholmens stadsdel driver i egen regi.

När: 20/4 klockan 13 – 18

Var: 2:a Hemmet, Skärholmsgången 32

Öppettider för utställningen

21/4 - klockan 10.00 – 17.00

22/4, 23/4 - klockan 10.00– 14.00

24/4 - 27/4 - klockan 10.00– 17.00

28/4 - klockan 10.00– 15.00

 

 

 

Bakgrund

Utevistelser i skog och natur har en positiv effekt på hälsan och personer med funktionsnedsättning har lika stort behov som andra av rekreation och avkoppling. Tyvärr är det så att personer med funktionsnedsättning ofta inte har samma möjligheter som andra att ta del av skogen.

Idén till projektet föddes ur en diskussion bland deltagare på Ålgryte dagliga verksamhet som hade fått förfrågan om att producera rekvisita till en pjäs. En skog skulle byggas till pjäsen och man samtalade om den närliggande skogen runt dagliga verksamheten.

Någon tyckte att skogen var lite läskig och en annan deltagare uttryckte:

- Jag som går med rullator kommer ju aldrig ut i skogen utan bara till vägen som går strax utanför skogen.

Här föddes idén om att göra skogen tillgänglig för alla. Om man inte kan ta deltagarna till skogen får vi ta skogen till deltagarna.

 

 

 

Utställningen

Projektet ”Skog åt alla” har engagerat deltagare och medarbetare i Daglig verksamhet under hösten 2016 och våren 2017 och det är deltagarnas tankar och upplevelser av temat skog som styrt den konstnärliga riktningen.

Utställningen som projektet har resulterat i är inte enbart en konstnärlig tolkning av skogen, den väcker också tankar som utmanar invanda föreställningar om hur vi upplever skog och vem skogen är till för.

Detta är en unik skog, den är nämligen tillgänglig för alla.

Välkommen att besöka den!

 

 

Kontaktpersoner

Maria Bergqvist Lee, epost: maria.bergqvist.lee@stockholm.se, telefon: 08-508 24 919 /920.

Charles Smalldridge Virgo, epost: charles.smalldridge.virgo@stockholm.se, telefon:08-508 24 931

 

Om Daglig verksamhet

Daglig verksamhet vänder sig till personer som omfattas av LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade)

Hit hör personer med bland annat utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd samt personer i vuxen ålder med förvärvad hjärnskada. Den ska ge möjlighet för personer med funktionsnedsättning till en stimulerande och meningsfull sysselsättning. Daglig verksamhet utformas för varje individ med hänsyn till funktionsnedsättningen och den bedrivs antingen i särskilt anpassade lokaler eller ute på företag eller inom offentlig verksamhet.

Skärholmens stadsdelsförvaltning bedriver daglig verksamhet i Skärholmen och Bredäng fördelat på fem enheter med olika inriktning. Deltagarna kan ta del av aktiviteter inom skapande, friskvård, sinnesstimulans, med mera.
Läs mer på stockholm.se

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Hantverkargatan 3
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Årets Bragdpris till stockholmarna för insatserna i samband med terrorattacken 7 april27.10.2017 09:35Pressmeddelande

Priset för Årets Bragd gick till Alla stockholmare för de gemensamma insatserna i samband med terrorattacken den 7 april 2017. Det stod klart när Säkerhetsbranschens egen gala Security Awards gick av stapeln torsdag den 26 oktober. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) var på plats för att ta emot priset tillsammans med oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Stockholms läns musik- och kulturskolor blickar framåt24.10.2017 12:05Pressmeddelande

Kulturskolan är vår viktigaste verksamhet för barns och ungdomars möjlighet att själva skapa kultur. Därför möts nu drygt 700 medarbetare från Stockholms läns musik- och kulturskolor för att utbyta erfarenheter, blicka mot framtiden och diskutera möjligheter och utmaningar. Konferensen går i linje med regeringens satsningar på kulturskolan och öppnas av Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Urval ur dagens program: Sverker Härd, direktör vid Myndigheten för kulturanalys, presenterar kulturen i siffror. Tobias Karlsson känd, från TV4:s ”Let’s Dance”, berättar om hur han som 8-åring började dansa och sedan under många år levde med både mobbing och en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Torbjörn Neiman, utvecklingschef vid SLL:s kulturförvaltning, berättar om projektet ”Regionalt utvecklad kulturskola”, som drivs av Stockholms läns kommuner tillsammans med bland andra Stockholms läns landstings kulturförvaltning. Carina Hauge-Rouass, prefekt för Institutionen

Grattis till Årets lärare och Årets lärarteam inom vuxenutbildning!20.10.2017 16:55Pressmeddelande

Den 19 oktober utsågs vinnarna av priserna Årets lärare och Årets arbetsteam i Stockholm 2017 i kategorin vuxenutbildning. – Lärarna är skolans ryggrad och vi vill gärna ta den här chansen att tacka alla som jobbar med vuxenutbildningen i Stockholm för deras fenomenala arbete, säger Bengt Jönsson som är chef för Vuxenutbildning Stockholm. Prisets syfte är att lyfta fram lärare och lärarlag inom vuxenutbildningen som utmärker sig för särskilt goda insatser i undervisningssituationen. Prissumman är 10.000 kronor till den vinnande läraren och 50.000 till arbetsteamen. Prispengarna ska användas till kompetensutveckling. – Vinnarna är lärare som gör det lilla extra, som är goda pedagoger och ledare samtidigt som de involverar och väcker intresset hos sina elever. Vi fick fina nomineringar i år och vi har gratulerat alla som var nominerade genom att uppvakta dem på deras arbetsplatser med diplom och tårta, berättar Bengt Jönsson. Motiveringen för Årets lärare 2017, Li Zheng, från OLU Omsorgs

Besök vuxmässan på Kulturhuset Stadsteatern 19 och 20 oktober17.10.2017 15:08Pressmeddelande

Stockholms stads årliga vuxenutbildningsmässa är öppen för alla. Här kan stockholmarna ta del av alla stadens utbildningar som erbjuds genom komvux, yrkeshögskolan, sfi, och särvux. På plats kan besökarna få information om, råd kring och jämföra ett stort antal både teoretiska och yrkesinriktade vuxenutbildningar, inte minst inom bristyrken, där chansen att få jobb är mycket stor. Stort utbud av utbildningar i Stockholm Vuxenutbildningscentrum finns med på plats för att hjälpa besökarna hitta rätt i utbudet. Mässan vänder sig till den som vill studera och bli en av 45 000 personer som går en vuxenutbildning i år. Mässan äger rum varje höst sedan många år tillbaka. –Vuxenutbildningen är högaktuell, aldrig tidigare har vi haft så många som studerar hos oss. Arbetsmarknaden rör sig snabbt och stockholmarna har goda möjligheter att utbilda sig eller uppdatera sina kunskaper när det behövs så att arbetsgivare kan hitta den kompetens de behöver, säger Bengt Jönsson, chef för Vuxenutbildning

Joanna Rubin Dranger – 2018 års juryordförande för Stockholms stads kulturpriser12.10.2017 17:35Pressmeddelande

Stockholms stad delar varje år ut sju priser till kulturutövare eller möjliggörare som har stor betydelse för staden och dess kulturliv. Till ny ordförande för 2018 års jury för Stockholms stads kulturpriser föreslås Joanna Rubin Dranger som är illustratör, författare, serietecknare och professor vid Konstfack. Stockholms kulturnämnd har i uppdrag av kommunstyrelsen att lämna förslag till kandidater för Stockholms stads kulturpriser. Förslaget tas fram av en externt engagerad jury utifrån de nomineringar som stockholmarna skickar in. Vid kommande kulturnämnd den 17 oktober beslutas valet av juryns ordförande.  Kulturnämndens ordförande Roger Mogert är nöjd med förslaget.  – Stadens kulturpriser har en imponerande historia av att uppmärksamma och premiera människor som betytt mycket för staden och dess kulturliv. Joanna Rubin Dranger är en mycket bra ordförande att föra vidare prisets stolta historia, säger kulturborgarråd Roger Mogert.  Stockholms stads kulturpriser delas ut vid en pri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum