Brynäs IF

Välkommen tillbaka, Greg Scott — centern återvänder till Brynäs IF

Dela

Senast han var här sprutade han in poäng och blev en publikfavorit. Nu återvänder Greg Scott till Brynäs. Han har skrivit på ett treårskontrakt. — Jag älskar Gävle och Brynäs, och jag vill gå för guld varje år, säger kanadensaren.

Greg Scott, Brynäs IF.
Greg Scott, Brynäs IF.

Greg Scott är tillbaka.

Efter tre år i Ryssland vänder 31-åringen tillbaka till Sverige, Gävle och Brynäs.

— Greg har alla kvalitéer vi har letat efter. Både han och vi vill att han ska komma tillbaka hit och producera. Han har stora ledaregenskaper och är den typen av människa som visar vägen för andra. Han går i bräschen och gör sina medspelare bättre, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Scott kom till Brynäs från Toronto Maple Leafs organisation inför säsongen 2013/14. På tre säsonger i klubben stod han för 117 (51+66) poäng på 152 grundseriematcher och nio (2+7) poäng på 15 slutspelsmatcher.

— Det är ett stort plus att vi känner honom sen tidigare och att han på samma sätt känner oss sen tidigare. Vi vet vad han går för och vad vi kan få ut av honom. Det är en härlig karaktär och en vinnarskalle som har varit iväg och spelat för ett riktigt bra lag där han dessutom var assisterande lagkapten. Vi tror att han kommer kunna tillföra mycket till Brynäs IF även denna gång, säger ”Dacke”.

De tre senaste säsongerna har Scott spelat för CSKA Moskva i KHL. Två gånger under hans år i klubben vann klubben grundserien och två gånger var laget i final. Den senaste säsongen vann de Gagarin Cup och Scott fick därmed avsluta sin tid i Ryssland på bästa möjliga sätt.

— Det är annorlunda där borta men det var en häftig upplevelse som jag inte skulle vilja få ogjord. Jag kan inte säga något dåligt om min tid där egentligen. Vi vann väldigt mycket vilket så klart gör det roligare och lättare att vara där. Sen fick jag avsluta på topp också, säger Scott.

Scotts poängproduktion har varit lägre i Ryssland, med 56 (28+28) poäng på 127 matcher. Men han var likväl viktig för CSKA och fick under sina två sista säsonger bära ett ”A” på bröstet.

— Jag hade inte så bra offensiva siffror i Moskva. Jag hade en roll i en checking line och oavsett vilken roll jag får vill jag fokusera på den och göra den så bra som möjligt. Lagets framgång är alltid det viktigaste, mer än individens framgång, säger 31-åringen.

— Han har spelat i kanske världens bästa klubblag utanför NHL. Första året där hade han en offensivare roll men de två senaste åren har han haft mer defensiva uppgifter och inte spelat powerplay och därför har produktionen gått ner. Hos oss kommer han få en offensivare roll och spela med spelare som han trivs med och då räknar vi med att han kommer producera mer, säger Dackell.

Men nu återvänder kanadensaren alltså till Brynäs. Han har skrivit på ett treårskontrakt.

— Jag och min familj älskar Gävle och Brynäs. Vi har många vänner kvar och vi hade alltid känslan att vi skulle komma tillbaka efter KHL-äventyret. Och nu kändes det som att det var dags.

Senast du var här bildade du ett fruktat anfallspar med Anton Rödin och ni blev även vänner utanför isen. Hur mycket påverkade han ditt beslut att komma tillbaka?

— Anton och jag spelade ihop i tre år och hade bra kemi både på och utanför isen. Våra familjer trivs tillsammans och att han kom tillbaka var en del i mitt beslut. Men det finns många andra anledningar också. Jag har hållit kontakten med många som finns kvar där från min tid, som Jacob Blomqvist, och jag vet vad som väntar i Gävle och i laget.

Under sommaren kommer Scott hålla igång på egen hand hemma i Kanada. I augusti kommer han till Gävle och ansluter till sina nygamla lagkamrater.

— Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Det känns jättebra, helt fantastiskt, och verkligen som rätt beslut. Jag fick avsluta på bästa sätt i Ryssland och nu vill jag vinna i Sverige också. Jag tar med mig vinnarmentaliteten och vill gå för guld varje år jag är i Brynäs.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Greg Scott, Brynäs IF.
Greg Scott, Brynäs IF.
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum