Polisförbundet

Välkommet beslut om trygghetsberedning

Dela

Polisförbundet välkomnar regeringens beslut om att tillsätta en trygghetsberedning.

–  Det är ett bra beslut! För att stärka det brottsbekämpande arbetet krävs en långsiktig politik som bygger på välgrundade omvärldsanalyser. Med en trygghetsberedning ökar sannolikheten för att vi ska få det, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.

Polisförbundet har tidigare föreslagit en varaktig polisberedning, ett förslag som har stora likheter med den trygghetsberedning som regeringen nu fattat beslut om. Förebilden är Försvarsberedningen i vilken samtliga riksdagspartier ingår. 

 Tyvärr har rättspolitiken under lång tid präglats av kortsiktigt tänkande, tvära kast och snabba utspel. Med en trygghetsberedning kommer den politiska beslutsprocessen att förbättras när man utgår från ett helhetstänk och planerar framåt på ett annat sätt. Jag är säker på att det kommer att stärka såväl polisens som övriga rättsväsendets förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Lena Nitz.

Kontakter

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Sundbybergsvägen 1
171 73 Solna

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningar för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum