Uppsala kommun

Välkomna till invigning av nya gågatan!

Dela

Media hälsas välkomna till invigningen av nya gågatan som har genomgått en större renovering sen våren 2020. Rikard Malmström (mp) ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden, klipper bandet till nya gågatan 12 november kl 16.00.

Med på invigningen är även Lisa Thörn på Uppsala Citysamverkan, Bo de Besche på Vasakronan och representanter för gågatanprojektet. Festligheterna inleds kl 16.00 då bandet klipps. Därefter blir det levande musik med discjockey, Uppsala ungdomscirkus som uppträder utmed gatan och interagerar med besökarna, och verksamheterna som har olika aktiviteter. Festligheterna pågår till kl 18.00.

Datum och tid: fredag 12 november kl 16.00

Adress: Gågatan (Kungsängsgatan 10), utanför Naturkompaniet 

Välkomna!

Fakta om gågatans renovering:

. Arbetena påbörjades våren 2020.
. Under gågatan är lermäktigheten mellan 27-32 meter. Som mest har vi höjt gatan cirka
50 cm.
. Totalt har vi lagt 700 ton sten och 500 ton bärlager, sättsand och fogsand. Stenen och bärlagret motsvarar vikten av cirka 200 elefanter.
. Vi har lagt 13 500 meter markvärmeslangar. Om man lägger ut dessa i en rad räcker de från Uppsala Slott till Lövstalöt.
. Vi har återanvänt drygt 30 % av de smågatstenar som tidigare låg på gågatan. De vi inte återanvänt här används på andra platser vi bygger om.
. Vi har planterat 8 nya träd (storblommig häggmispel) som kommer att blomma vackert under våren och sen får en fin höstfärg.
. Ombyggnationen av gågatan är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Uppsala Citysamverkan.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum