BranäsgruppenBranäsgruppen

Vallåsen Bike Park storsatsar med många nyheter inför sommaren

Dela

Vallåsen Bike Park siktar på premiär senast den 30 april och flera nyheter finns på plats till sommarens säsong. I år görs en stor satsning på att utöka liftkapaciteteten och det blir även en utmanande Drop Zone och en enklare instegsled.

– Vi utökar liftkapaciteten med mer än 50 procent, vilket dels är viktigt i år för att minska risken för köer och dels viktigt för framtiden då vi kan erbjuda mer åkning för fler gäster. Sen har det varit viktigt för oss att ta fram något nytt, både för nybörjare och mer vana åkare. Därför blir det en helt ny Drop Zone och en enklare instegsled, säger Jesper Malmquist, platschef på Vallåsen Bike Park.

Vallåsens nya Drop Zone kommer att vara belägen vid släpliftens topp i mittendelen av downhillspåret och byggs i tre svårighetsgrader, svart, röd och blå. Med både trähopp, träramper och några större hopp riktar den sig framförallt mot mer erfarna cyklister. Från banan har även två nya dragningar gjorts – en transportled till en blå led och en dragning in i downhillspåret med snabba, täta kurvor, ett stendrop och lite terräng. För gäster som inte har cyklat lika mycket finns flera passande leder sedan tidigare och, där längdspåret ligger på vintern, den nya enklare instegsleden med terrängvågor och lite lättare byggda vallar.

– Vår målsättning är att en hel familj ska kunna njuta av cykling hos oss. Med de här nyheterna breddar vi utbudet ytterligare.

Gästerna tar sig upp till downhillbanorna via sittlift eller släplift. I år utökas, tack vare fler stolar, kapaciteten på sittliften med 50 procent. Släpliften kommer dessutom att rulla varje helg, vilket ökar den totala liftkapaciteten med 65 procent.

– Den utökade kapaciteten känns extra viktig i år, då vi vill minska risken för köer. Utöver att kapaciteten utökas så följer vi såklart myndigheternas rekommendationer och restriktioner. Vi har till exempel värdar som vägleder gästerna och ser till att de håller avstånd och vi spritar även alla skydd efter användning.

Vallåsen Bike Park öppnar senast 30 april och har fram till 30 april ett kanonerbjudande på säsongskort. När anläggningen öppnar gör man det dessutom med en av Sveriges största cykeluthyrningar. Med 35 nya cyklar har anläggningen hela 90 hyrcyklar i sortimentet.

Söker personal
Förutom nyheterna i cykelområdet är Vallåsen Bike Park på jakt efter ny personal till sommaren. Just nu söker anläggningen bland annat en ledunderhållare/arbetsledare. För att läsa mer om alla tjänster och ansöka, besök https://www.vallasenbikepark.se/jobba-hos-oss/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum