BranäsgruppenBranäsgruppen

Vallåsen blir Sveriges sydligaste Vasaloppscenter

Dela

Vallåsens nya längdsatsning har fått en stor kvalitetsstämpel. Det står nämligen klart att de blir en officiell samarbetspartner till Vasaloppet. Anläggningen på Hallandsåsen blir därmed Sveriges sydligaste Vasaloppscenter.

– Att vi redan till vår första säsong får äran att samarbeta med Vasaloppet, som är bland det största svensk längdskidåkning har att erbjuda, är givetvis en jättemöjlighet för oss. Vi kan ta del av erfarenheten och kunskapen som de har samlat på sig genom åren.

Samarbetet innebär ett kontaktnät med andra samarbetspartners, som till exempel Vasaloppscoacher och skidbutiker, och på så sätt kan Vallåsen erbjuda ännu bättre förutsättningar för åkare som tränar inför Vasaloppet. Men samarbetet är inte bara viktigt för Vallåsen, utan även för Vasaloppet som är i behov av anläggningar där åkare kan komma igång med träningen i tid. Utbudet av träningsmöjligheter på snö i södra Sverige är inte lika stort som i norr, men med hjälp av snöfabriker som kan producera snö i plusgrader kan Vallåsen erbjuda längdåkning tidigt på säsongen.

­– Det finns ingen annan aktör i södra Sverige som har snö så tidigt och som kan hålla öppet hela säsongen oavsett väder. Därför är både vi och Vasaloppet väldigt stolta över vårt samarbete.

Vallåsen öppnar sina två nya spår på totalt 1,4 kilometer den 30 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum