BranäsgruppenBranäsgruppen

Vallåsen säkrar en tidig öppning för längdspåren nästa säsong

Dela

Vallåsen har lyckats producera cirka 10 000 kubikmeter snö under säsongen. Snön sparas nu för att säkra en tidig öppning av längdspåren nästa säsong.

– Tack vare den ihållande vintern har vi byggt upp ett lager som ska räcka till att öppna hela sträckan på 1,4 kilometer tidigt nästa säsong. Exakt hur och när vi kommer att öppna i höst är inte bestämt ännu, men snön är nu säkrad, säger Jesper Malmquist, platschef på Vallåsen.

I år sparar skidanläggningen på Hallandsåsen vinterns snö genom att täcka den med sågspån, istället för geotexdukar som har använts tidigare. Den nya metoden är effektivare och bidrar till att ännu mindre snö smälter bort under sommarmånaderna. Tack vare den sparade snön och att Vallåsen kan producera snö i plusgrader med hjälp av två unika snöfabriker, kan de säkerställa en tidig öppning.

– Det är faktiskt lite häftigt att vi kan ha öppet tidigare än anläggningar som ligger längre norrut. Folk blir ofta förvånade när de hör att vi har öppet så här långt söderut när det är plusgrader och ingen snö någon annanstans.

Vallåsen utökade sin redan befintliga alpina verksamhet med Vallåsen Längdarena inför säsong 20/21. Längdspåren hade premiär i oktober 2020 och redan under debutsäsongen inleddes ett samarbete med Vasaloppet och anläggningen blev därmed Sveriges sydligaste Vasaloppscenter.

– Det är såklart en kvalitetsstämpel för oss. Vi kan ta del av deras erfarenhet, vilket är en jättemöjlighet. Vi har lärt oss mycket under den gångna säsongen, både från att ha Vasaloppet som samarbetspartner och av att se och prata med gästerna på anläggningen. Det är erfarenheter vi tar med oss inför kommande säsong för att utveckla längdarenan ytterligare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum