Spanska Turistbyrån

Vandra, simma och paddla på Ibiza

Dela

Simma, cykla eller gå. På stranden, på stan eller uti naturen. På Ibiza hittar du en mångfald av sporter för resenärer i alla åldrar.

Kayak i Es Figueral, Ibiza / Shutterstock
Kayak i Es Figueral, Ibiza / Shutterstock

I Ibiza kan du vandra längs stigar som slutar i stränder med fin vacker sand eller cykla i både orörda landskap och på städernas hamngator eller varför inte bara simma i öppet hav. Det är lätt att utföra en aktiv och miljövänlig turism som tillåter dig att lära känna denna spanska ö och gör resan till en berikande erfarenhet för både kropp och själ.

  • Vid havet: på Ibiza kan du snorkla, kayakka, göra båtutflykter till de kända undervatten ängarna med posidonia – posidonia är en växtart som bara finns i Medelhavet – eller ta en liten kurs för att lära sig paddle-surf med familjen.
  • Vandring: ön har många stigar och leder med olika svårighetsgrader. Några av de mest spektakulära går mot fyren i Punta Moscater, och mot mandelträdensfälten på Pla de Corona och också längs stranden längs floden Santa Eulalia.
  • Cykling: du kan bekanta dig med ön genom att åka på ons många cykelleder. På vintertid anordnas ett antal aktiviteter som Cykelpedaldagen. Den firas i november och man firar genom att åka runt staden Ibiza.

Andra fysiska aktiviteter du kan delta i är Ibiza Halvmara, i september, och kickboxning på stranden.

Du hittar mer info på vår hemsida www.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kayak i Es Figueral, Ibiza / Shutterstock
Kayak i Es Figueral, Ibiza / Shutterstock
Ladda ned bild
Faro des Moscarter, Ibiza / Shutterstock
Faro des Moscarter, Ibiza / Shutterstock
Ladda ned bild
Sant Josep de Sa Talaia, Ibiza / Martín Silva Consentino, Shutterstock
Sant Josep de Sa Talaia, Ibiza / Martín Silva Consentino, Shutterstock
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

Några av Europas charmigaste byar vid havet är i Spanien10.7.2020 12:31:03 CESTPressmeddelande

Spaniens kustlinje är cirka 600 mil lång, och längs den finns några av Europas charmigaste byar. Om du vill lägga upp en resväg har du många olika regioner att välja emellan. Både i norr och längs Medelhavets kust hittar du små byar där du kan flanera i smala gränder för att så småningom komma fram till livliga fiskehamnar med härliga uteserveringar och restauranger. Här får du våra tips.

Typiska vegetariska rätter från det spanska köket26.6.2020 11:37:15 CESTPressmeddelande

Att resa och äta gott är en bra kombo. Men om man är vegetarian så kan det ibland vara svårt att hitta rätt uti världen. Men just i Spanien behöver det inte vara något problem. Särskilt om man rustar sig med våra tips! Det spanska köket är baserad på medelhavsdieten och erbjuder en hel del olika rätter som inte innehåller kött. Här får du en liten intro till spanska vegetariska rätter.

Spanien lanserar logotypen “Responsible Tourism”22.6.2020 21:30:45 CESTPressmeddelande

Statsekretariatet för Turism har färdigställt logotypen “Responsible Tourism” för alla affärslokaler som följer guiderna med åtgärder för att minska smittspridningen av COVID-19 inom turismsektorn. Guiderna är de enda godkända av Hälsodepartementet. Loggan är gratis och kan laddas ner i Handel- och Turismdepartementets hemsida, efter att man ifyllt en formulär där affärsverksamheten förpliktar sig att följa guiderna. Loggan är personlig och oöverförbar och måste förnyas varje år. Statssekreteraren för Turism, Isabel Oliver, menar att “inge förtroende och trygghet är av yttersta vikt i nuläget för att åter locka inehmska så väl som utländska resenärer. Denna logga är en del av vår strategi för att återfinna vår plats som säkert resmål på global nivå. Dessutom är det ett erkännande för de näringsidkare som anstränger sig för att skapa en trygg miljö i sina verksamheter inte bara för turister utan också för sina anställda och närboende”. Guiderna med åtgärder för att minska smittspridning

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum