Håll Sverige Rent

Vansbrosimningen miljömärkt för sjätte året i rad

Dela

Busstransporter, komposterbart engångsmaterial och mer vegetariskt på menyn är några av de åtgärder som Vansbrosimningen gör i år för att minska sin miljöpåverkan. Det är sjätte året i rad som Vansbrosimningen är ett Miljömärkt Event.

– Genom att miljömärka eventet får vi kontroll över vår miljöpåverkan och minskar samtidigt vårt avtryck. Mindre skräp, färre transporter och mer vegetarisk mat ger oss ett stort mervärde, säger Tord Hederskog, sportchef på Vansbrosimningen.

De nästan 16 000 deltagarna i Vansbrosimningen kommer även i år att bli erbjudna busstransporter, vilket förhoppningsvis ska få ner antalet persontransporter till eventet. Dessutom är allt engångsmaterial i restaurangen komposterbart och inga goodie-bags kommer att delas ut.

– Vi är glada att Vansbrosimningen tar miljöfrågan på allvar och verkligen vidtar åtgärder som märks. En stor miljöpåverkan från event är både transporter och maten, och med ett systematiskt arbete blir det enklare för arrangören att åstadkomma skillnad, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Målet med Miljömärkt Event är att hjälpa och stötta arrangörer, så att den negativa miljöpåverkan från event blir så liten som möjligt. Detta görs bland annat genom en kriteriechecklista som ger råd inom de områden där ett event kan ha en negativ miljöpåverkan. Miljömärkt Event drivs av Håll Sverige Rent.

Andra event som är miljömärkta är Vasaloppet, Blodomloppet och Sommarscen Malmö.

För mer information:

Malin Larsson Salo, ansvarig Miljömärkt Event, telefon 073-230 47 95
Petra Holgersson, pressansvarig Håll Sverige Rent, 072-565 44 05

Kontakter

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum