Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet är glada att fler inser att skolan behöver pengar

Dela

Vi ser med glädje i dagens nyhetsrapportering att fler partier nu sällar sig till Vänsterpartiet Malmös krav om mer pengar till skolan.

Lisa Stolpe (V)
Lisa Stolpe (V)

- Vi i Vänsterpartiet är övertygade om att det inte är en skattehöjning som skulle få barnfamiljer att ”fly” till närliggande kommuner. Det är skolor utan resurser som får folk att lämna Malmö, skrev vänsterpartisterna Emma-Lina Johansson och Lisa Stolpe i en debattartikel i söndags inför tisdagens grundskolenämnd och lanserade förslaget om att tillskriva kommunstyrelsen med en begäran om mer pengar för att klara skolans uppdrag. 

Ikväll går Malmö mot nedskärningars manifestation av stapeln utanför Stadshuset kl 17:30. Vänsterpartiets kommunalråd Emma-Lina Johansson och gruppledare Anders Skans kommer att finnas på plats för att svara på frågor kring vår skolpolitik. 

- Investera i våra ungar nu i stället för att lägga pengar på hög och ta kostnaderna sen, säger Lisa Stolpe (V), ledamot i grundskolan. 

Läs hela debattartikeln här: https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/hojd-skatt-hojer-skolor-och-elever/

Kom på manifestationen ikväll klockan 17:30: https://www.facebook.com/events/1257428197762508/

Kontakter

Bilder

Lisa Stolpe (V)
Lisa Stolpe (V)
Ladda ned bild
Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

Malmövänstern motionerar: Stoppa skattebrott!17.3.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Idag, på kollektivavtalets dag, lämnar Vänsterpartiet Malmö in en motion om att Malmö Stad ska ta fram upphandlingsregler där utdrag från Skatteverket som visar att företaget betalat skatt och arbetsgivaravgifter alltid måste uppvisas för att de ska få delta i upphandlingar inom staden. Det finns idag en stor mängd företag som specialiserat sig på att lura det offentliga på skattemedel, så får det inte gå till anser Vänsterpartiet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum