Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet är glada att fler inser att skolan behöver pengar

Dela

Vi ser med glädje i dagens nyhetsrapportering att fler partier nu sällar sig till Vänsterpartiet Malmös krav om mer pengar till skolan.

Lisa Stolpe (V)
Lisa Stolpe (V)

- Vi i Vänsterpartiet är övertygade om att det inte är en skattehöjning som skulle få barnfamiljer att ”fly” till närliggande kommuner. Det är skolor utan resurser som får folk att lämna Malmö, skrev vänsterpartisterna Emma-Lina Johansson och Lisa Stolpe i en debattartikel i söndags inför tisdagens grundskolenämnd och lanserade förslaget om att tillskriva kommunstyrelsen med en begäran om mer pengar för att klara skolans uppdrag. 

Ikväll går Malmö mot nedskärningars manifestation av stapeln utanför Stadshuset kl 17:30. Vänsterpartiets kommunalråd Emma-Lina Johansson och gruppledare Anders Skans kommer att finnas på plats för att svara på frågor kring vår skolpolitik. 

- Investera i våra ungar nu i stället för att lägga pengar på hög och ta kostnaderna sen, säger Lisa Stolpe (V), ledamot i grundskolan. 

Läs hela debattartikeln här: https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/hojd-skatt-hojer-skolor-och-elever/

Kom på manifestationen ikväll klockan 17:30: https://www.facebook.com/events/1257428197762508/

Kontakter

Bilder

Lisa Stolpe (V)
Lisa Stolpe (V)
Ladda ned bild
Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö presenterar en budget för alla människors frihet31.10.2019 06:00:00 CETPressmeddelande

Förutsättningarna för vår budget är den nuvarande rikspolitiken. Kommunens ekonomi påverkas oerhört mycket av rikspolitiken. När vi nu har en regering som lägger en budget som framförallt gynnar rika och män, måste vi på lokalt plan lägga en budget som motverkar den utvecklingen. Den nationella skattepolitiken ger idag mindre till välfärden men mer i bidrag till de rika genom till exempel rut- och rot- och ränteavdrag. Får vi inte till en förändrad statlig skattepolitik, höjer vi hellre kommunalskatten än äventyrar välfärden.

Malmövänstern motionerar: Inrätta ett Afrosvenskt informations- och kunskapscenter10.10.2019 12:30:38 CESTPressmeddelande

Igår gick Frihetsparaden genom Malmö för att högtidlighålla årsdagen för avskaffandet av den transatlantiska slavhandeln i Sverige. Trots att lång tid har förflutit sedan avskaffandet är afrosvenskars situation fortfarande dålig. Nya rapporter visar på en omfattande strukturell diskriminering av gruppen och Vänsterpartiet kräver nu att det arbete som påbörjades redan 2015 ska fullföljas i Malmö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum