Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet debatterade översiktsplanen för Nyhamnen

Dela

Vänsterpartiet yrkade på Kommunfullmäktiges möte att översiktsplanen återremitteras till stadsbyggnadsnämnden. Vi vill utreda hur Nyhamnen ska kunna bli ett bostadssocialt framgångsprojekt med extra höga målsättningar för att bygga en stadsdel där det finns bostäder för alla, samt hur ljusinsläppet påverkas om byggskalan blir högre än den normala i Malmö.

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)

I bostadsbristens Malmö har bostaden blivit en klassfråga. Människors möjlighet att få en egen bostad beror på plånbokens storlek och kontakter. Diskriminering och rasism leder till att allt fler utestängs från rätten till bostad. Bostadsmarknaden präglas också av patriarkala strukturer. 

- Vänsterpartiets vision för Nyhamnen - som inget annat parti valde att ställa sig bakom - är att vi vill förändra den sociala inriktningen på utbyggnaden. Vi i Vänsterpartiet ser enorma möjligheter att utveckla Nyhamnen. Det är ett område där Malmö Stad äger all mark och kan ställa krav på exploatörerna att bygga för att bli ett framtida bostadspolitiskt exempel på att det går att bygga för alla. Vi vill inte se ytterligare en segregerad stadsdel i Malmö, vi vill inte se ett nytt ghetto för de rika, inga gated communities eller rekordpriser på lägenheter. Vi vill se en ambitionshöjning i arbetet mot segregation och hemlöshet, säger Emma-Lina Johansson (V), kommunalråd. 

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Budgetar måste innehålla siffror!10.2.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

För ett antal år sedan var alla nämnders internbudgetar mycket detaljerade kring hur de ekonomiska resurserna skulle användas inom förvaltningen. Det gick att politiskt besluta att X miljoner skulle flyttas från verksamhet A till verksamhet B inom förvaltningen. Detta gjorde att den politiska styrningen av kommunen var möjlig. Idag saknar de allra flesta internbudgetar denna möjlighet, då det inte specificeras vad olika verksamheter kostar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum