Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet får igenom krav på att välfärdsmiljarderna fördelas

Dela

På dagens kommunstyrelsemöte körde den samlade oppositionen över minoritetsstyret och ser nu till att alla de utlovade extra statliga välfärdspengarna som ska till Malmö kommer att fördelas till verksamheterna.

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)

 - När riksdagen skickar ut pengar för att stoppa nedskärningarna i välfärden är det viktigt att de faktiskt går till välfärdsverksamheterna där de gör nytta. Vi vill inte se mer pengar läggas på hög, vi kräver bättre resurser till våra barn och äldre, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd och ledamot i kommunstyrelsen.

När Malmö stads budget antogs i november såg vi alla att den budget styret la fram skulle innebära stora nedskärningar inom välfärden, inte minst inom skolan. Kommunala nedskärningar av välfärden istället för behövliga satsningar sker runt om i landet. Detta har uppmärksammats i riksdagen och såväl den pressade regeringen som den samlade oppositionen har nu beslutat att tillskjuta välfärden i kommunerna mer pengar för att minska nedskärningarna.

- Vi är glada att Vänsterpartiet i riksdagen agerat för att få fram pengar för att stärka välfärden, säger Anders Skans (V), gruppledare och ersättare i kommunstyrelsen.

I regeringens tilläggsbudget finns 5 miljarder, dessutom har oppositionen i riksdagen enats om ytterligare 2,5 miljarder. Fördelat till Malmö innebär det nästan 175 miljoner.

Det Socialdemokratiska och Liberala styret ville på dagens kommunstyrelsemöte enbart fördela de av regeringen utlovade extrapengarna, 116 miljoner kronor i Malmö.

Vänsterpartiet och den övriga oppositionen vill med dagens beslut fördela även de extra 58 miljonerna som oppositionen på riksplan drivit igenom till Malmö. Kommunstyrelsens opposition gav förvaltningen i uppdrag att ta fram ett förslag på fördelning av de återstående 58 miljonerna till kommunstyrelsemötet den 4 mars. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild
Anders Skans (V)
Anders Skans (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

Malmövänstern motionerar: Stoppa skattebrott!17.3.2020 06:00:00 CETPressmeddelande

Idag, på kollektivavtalets dag, lämnar Vänsterpartiet Malmö in en motion om att Malmö Stad ska ta fram upphandlingsregler där utdrag från Skatteverket som visar att företaget betalat skatt och arbetsgivaravgifter alltid måste uppvisas för att de ska få delta i upphandlingar inom staden. Det finns idag en stor mängd företag som specialiserat sig på att lura det offentliga på skattemedel, så får det inte gå till anser Vänsterpartiet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum