Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet i Skåne förbereder sig inför årets partikongress

Dela

Den 21-24 maj hålls Vänsterpartiets kongress i Västerås. Nu pågår förberedelser kring vilka politiska förslag distrikten vill ställa sig bakom, både kring nytt partiprogram och kring vilken sakfrågepolitik partiet bör utveckla i framtiden.

Skånes kongressförberedande konferens hålls i Malmö där man under dagen fyllt salen med diskussioner och inspel.

- Vi har haft en inspirerande dag fylld med politiska diskussioner kring ämnen som ligger oss Vänsterpartister varmt om hjärtat – jämlikhet, socialism, facklig kamp, antirasism, feminism och miljöfrågor, förslagen på hur vi bäst för fram vår politik har varit både goda och många! Säger Umihana Rašović Kasumović, ordförande för Vänsterpartiet i Skåne. Vi ser stora problem idag där välfärden är direkt hotad av regeringsöverenskommelsen med C och L. Det märks tydligt här hos oss att det finns en stark kampvilja för en annan samhällsutveckling, menar hon.

Under kongressen kommer även förslag till ny partiledare att presenteras och mötet väljer ordförande för Vänsterpartiet.

- Det känns såklart sorgligt att tacka av Jonas Sjöstedt, men också spännande och roligt att välja en ny partiledare! Från oss här i Skåne har vi under dagen valt att föreslå Nooshi Dadgostar, hon är skicklig och har både erfarenhet och stor kunskap kring vår politik som kan visa vägen mot ett mer jämlikt Sverige. Hon har varit en stark röst för bostadsfrågor, feminism och antirasism och varit en viktig del av den politik som partiet för idag, en stark vänsterpolitik som inte sviker välfärden. Det är vad Sverige behöver framöver, avslutar Umihana.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Nej till förslag om säkerställd jämlik tillgång till vårdcentraler12.2.2020 15:25:58 CETPressmeddelande

Flertalet undersökningar har visat på risker med etableringsfrihet privata vårdcentraler. En av de tydligaste är att etablering främst sker i välmående områden. Det kan drabba områden i Skåne med sämre förutsättningar och högre risk för ohälsa. Vänsterpartiet la därför ett förslag om att kartlägga behoven av offentliga vårdcentraler – men får nej av Primärvårdsnämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum