Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö håller årsmöte - väljer ny ordförande

Dela

Lördagen den 26 januari håller Vänsterpartiet Malmö årsmöte. Vänsterpartiet Malmö är den största Vänsterpartiföreningen i Sverige med sina drygt 1700 medlemmar och antalet medlemmar har ökat explosionsartat det senaste året.

Vänsterpartiet är i dagsläget den enda oppositionen från vänster i Malmö då staden, liksom landet i stort, styrs av ett mittenblock..

–  Vänsterpartiet gjorde sitt bästa val på mycket länge nationellt och sitt bästa någonsin i Malmö under 2018. Men det som på allvar är framgången är den starka organisation som vi nu har, med rekordmånga aktiva medlemmar. Allt fler ser att det behöver göras något åt högerpolitik, rasism, patriarkat och klimatkatastrof - och att svaren kommer från vänster. Det har varit en fantastisk erfarenhet att leda denna partiförening men nu lämnar jag över ordförandeklubban med varm hand, säger Mirjam Katzin, avgående ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

På årsmötet kommer bland annat en ny ordförande och styrelse att väljas samt verksamhetsplan och motioner att antas.

– Vårt växande parti med snart 2000 medlemmar i Malmö ska fortsätta vara en radikal kraft i vår stad, ta vara på alla de människor som söker sig till oss, och bygga allianser med andra som delar vår vision om ett mer jämlikt och hållbart Malmö, säger Richard Olsson som föreslås bli ny ordförande.

Richard Olsson är snart 33 år och har varit med i Vänsterpartiet sedan 2012. De senaste åren har han varit styrelseledamot och vice ordförande i Vänsterpartiet Malmö, Richard har också varit en av de drivande krafterna bakom att utveckla Vänsterpartiets organisationsverktyg Zetkin.  

Praktiskt:

Tid: 09:00 - 17:00

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, 21434 Malmö

Samtliga handlingar till årsmötet finns här: http://www.vmalmo.se/arsmote2019/

Media är välkomna att närvara under mötet.

För mer info, kontakta:

Mirjam Katzin, 0703-07 28 88

Richard Olsson, 0704-00 78 58

Amalia Bartholdson, presskontakt, 0704-37 31 72

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mirjam Katzin, avgående ordförande
Mirjam Katzin, avgående ordförande
Ladda ned bild
Richard Olsson, ordförandekandidat
Richard Olsson, ordförandekandidat
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Skifte i Malmövänsterns topp12.9.2018 08:00:00Pressmeddelande

Hanna Thomé har meddelat Vänsterpartiet Malmös valberedning att hon inte kandiderar till kommunalråd för ytterligare en period. Vänsterpartiet Malmö väljer kommunalråd på ett medlemsmöte den 11 oktober. Hanna är kvar tills denna mandatperiod löper ut den 15 oktober. - Det har varit en stor ära och ett mycket givande uppdrag att vara kommunalråd för Vänsterpartiet i åtta år. Det har varit en händelserik period och vårt parti har gjort enorma framsteg och satt viktiga politiska avtryck. I två valrörelser har vi kraftigt stärkt vårt mandat från Malmöborna. Jag har som kommunalråd fått vara med när vårt parti gått från 5,18 procent 2010 till årets valresultat på ca 11 procent, det känns fantastiskt, säger Hanna Thomé. - Kommunalråd är inget livsuppdrag utan något som man gör en period av livet. Därför tycker jag det är dags att gå vidare. Vår partiförening har växt otroligt mycket och det finns gott om kompententa kamrater som kan ta vid. Vänsterpartiet är en mycket viktig kraft för Malmö,

Pressinbjudan till Malmövänsterns valvaka6.9.2018 14:49:00Pressinbjudan

Vänsterpartiet Malmö bjuder in media att närvara på den lokala valvakan, söndagen den 9 september. Under kvällen kommer valresultat och kommentarer varvas med tal från scen och kulturinslag. - Det är svårt att sia om valresultatet men jag tror att Vänstern ökar ordentligt i valet, både lokalt och nationellt. Vi har gjort en fantastisk valrörelse och fått många nya medlemmar. Det är helt uppenbart att många människor sätter sitt hopp till oss i vänstern, säger Mirjam Katzin, ordförande för Vänsterpartiet Malmö. Vänsterpartiet Malmö har gjort sin mest omfattande valrörelse någonsin. Ca 600 personer har deltagit i valkampanjen i ca 700 olika aktiviteter som flygbladsutdelning, valstugepass och debatter. Aktiviteterna har skett på 100 olika platser i hela Malmö. För första gången i Malmövänsterns historia har medlemmarna även ringt väljare och därigenom haft över 7000 kvalificerade samtal. - Det är ett styrkebesked. Många känner förtvivlan över rasismens och högerpolitikens framväxt men vi

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum