Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö håller årsmöte - väljer ny ordförande

Dela

Lördagen den 26 januari håller Vänsterpartiet Malmö årsmöte. Vänsterpartiet Malmö är den största Vänsterpartiföreningen i Sverige med sina drygt 1700 medlemmar och antalet medlemmar har ökat explosionsartat det senaste året.

Vänsterpartiet är i dagsläget den enda oppositionen från vänster i Malmö då staden, liksom landet i stort, styrs av ett mittenblock..

–  Vänsterpartiet gjorde sitt bästa val på mycket länge nationellt och sitt bästa någonsin i Malmö under 2018. Men det som på allvar är framgången är den starka organisation som vi nu har, med rekordmånga aktiva medlemmar. Allt fler ser att det behöver göras något åt högerpolitik, rasism, patriarkat och klimatkatastrof - och att svaren kommer från vänster. Det har varit en fantastisk erfarenhet att leda denna partiförening men nu lämnar jag över ordförandeklubban med varm hand, säger Mirjam Katzin, avgående ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

På årsmötet kommer bland annat en ny ordförande och styrelse att väljas samt verksamhetsplan och motioner att antas.

– Vårt växande parti med snart 2000 medlemmar i Malmö ska fortsätta vara en radikal kraft i vår stad, ta vara på alla de människor som söker sig till oss, och bygga allianser med andra som delar vår vision om ett mer jämlikt och hållbart Malmö, säger Richard Olsson som föreslås bli ny ordförande.

Richard Olsson är snart 33 år och har varit med i Vänsterpartiet sedan 2012. De senaste åren har han varit styrelseledamot och vice ordförande i Vänsterpartiet Malmö, Richard har också varit en av de drivande krafterna bakom att utveckla Vänsterpartiets organisationsverktyg Zetkin.  

Praktiskt:

Tid: 09:00 - 17:00

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, 21434 Malmö

Samtliga handlingar till årsmötet finns här: http://www.vmalmo.se/arsmote2019/

Media är välkomna att närvara under mötet.

För mer info, kontakta:

Mirjam Katzin, 0703-07 28 88

Richard Olsson, 0704-00 78 58

Amalia Bartholdson, presskontakt, 0704-37 31 72

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mirjam Katzin, avgående ordförande
Mirjam Katzin, avgående ordförande
Ladda ned bild
Richard Olsson, ordförandekandidat
Richard Olsson, ordförandekandidat
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Starta försöksverksamhet med Lekotek!27.6.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Malmökommissionen hade som mål att ta fram åtgärder som skulle göra Malmö hållbart, både ekologiskt och socialt. Malmö Stads Miljöprogram lyfter bland annat att ekologisk hållbarhet stärks genom att vi minskar vår konsumtion och staden ska bidra till att utveckla cirkulär- och delningsekonomi. En viktig åtgärd gällande social hållbarhet är att skapa mötesplatser för stadens invånare. Malmövänstern motionerar därför om att införa en verksamhet som förenar båda dessa mål: Lekotek.

Malmövänstern motionerar: Förändra MKB:s direktiv - bygg bort bostadsbristen!24.6.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Vänsterpartiet ser bostaden som en mänsklig rättighet, men trots ökat bostadsbyggande är bostadsbrist och hemlöshet fortsatt stora problem i Malmö. De bostäder som byggs vänder sig främst till dem med kapital eller högre inkomster och är oftast omöjliga att hyra för dem utan kapital och med låga eller medelstora inkomster. Malmövänstern motionerar därför om att kommunen till fullo ska använda sitt eget allmännyttiga bostadsbolag, MKB, för att lösa problemen med bristen på hyreslägenheter vanligt folk har råd att bo i.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum