Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö håller årsmöte - väljer ny ordförande

Dela

Lördagen den 26 januari håller Vänsterpartiet Malmö årsmöte. Vänsterpartiet Malmö är den största Vänsterpartiföreningen i Sverige med sina drygt 1700 medlemmar och antalet medlemmar har ökat explosionsartat det senaste året.

Vänsterpartiet är i dagsläget den enda oppositionen från vänster i Malmö då staden, liksom landet i stort, styrs av ett mittenblock..

–  Vänsterpartiet gjorde sitt bästa val på mycket länge nationellt och sitt bästa någonsin i Malmö under 2018. Men det som på allvar är framgången är den starka organisation som vi nu har, med rekordmånga aktiva medlemmar. Allt fler ser att det behöver göras något åt högerpolitik, rasism, patriarkat och klimatkatastrof - och att svaren kommer från vänster. Det har varit en fantastisk erfarenhet att leda denna partiförening men nu lämnar jag över ordförandeklubban med varm hand, säger Mirjam Katzin, avgående ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

På årsmötet kommer bland annat en ny ordförande och styrelse att väljas samt verksamhetsplan och motioner att antas.

– Vårt växande parti med snart 2000 medlemmar i Malmö ska fortsätta vara en radikal kraft i vår stad, ta vara på alla de människor som söker sig till oss, och bygga allianser med andra som delar vår vision om ett mer jämlikt och hållbart Malmö, säger Richard Olsson som föreslås bli ny ordförande.

Richard Olsson är snart 33 år och har varit med i Vänsterpartiet sedan 2012. De senaste åren har han varit styrelseledamot och vice ordförande i Vänsterpartiet Malmö, Richard har också varit en av de drivande krafterna bakom att utveckla Vänsterpartiets organisationsverktyg Zetkin.  

Praktiskt:

Tid: 09:00 - 17:00

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, 21434 Malmö

Samtliga handlingar till årsmötet finns här: http://www.vmalmo.se/arsmote2019/

Media är välkomna att närvara under mötet.

För mer info, kontakta:

Mirjam Katzin, 0703-07 28 88

Richard Olsson, 0704-00 78 58

Amalia Bartholdson, presskontakt, 0704-37 31 72

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mirjam Katzin, avgående ordförande
Mirjam Katzin, avgående ordförande
Ladda ned bild
Richard Olsson, ordförandekandidat
Richard Olsson, ordförandekandidat
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Aktion mot rasprofilering10.4.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Pape Matar Fall reste i somras till Sverige med sin bror Ibra Lo. De hade båda giltiga visa men tvingades ändå sitta i förvar i åtta veckor innan de utvisades sedan till Senegal. Ännu har de inte mottagit ens en ursäkt från den svenska staten. - Det är fortfarande smärtsamt att vi inte ens fått en ursäkt, jag tänker på det varje dag. Men det värmer när jag tänker på alla de som lade mycket tid och pengar på att stötta oss och för att få ut oss, säger Pape Matar Fall. Nu kommer Pape Matar tillbaka till Sverige och Vänsterpartiet Malmö sluter upp för att visa vårt stöd. På fredag den 12/4 klockan 12.00 möter vi och en grupp aktivister honom på Kastrups flygplats för att välkomna och följa med honom till Sverige, fast denna gång med den värdighet han förtjänar.

Malmövänstern motionerar: Minnesgåva inom Daglig verksamhet10.4.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Många arbetsgivare har som tradition att visa sin uppskattning för personal som varit anställda länge inom företaget. Denna tradition finns även inom offentlig sektor, så också i Malmö stad. Bland de många verksamheter som finns inom en kommun och som är kommunens ansvar, finns också daglig verksamhet. - Detta är ett sätt visa uppskattning för de som deltagit i daglig verksamhet i 25 år, likt de som varit anställda lika länge, säger Carin Gustafsson (V), en av motionärerna.

Malmövänstern motionerar: Markupplåtelsepolicy för billigare hyror!4.4.2019 11:18:16 CESTPressmeddelande

Utförsäljningen av kommunal mark är på en hög nivå i Malmö. Kortsiktigt drar det in stora summor till kommunen, men i ett vidare perspektiv skapar utförsäljningen flera problem. Vänsterpartiet Malmö lämnade därför idag in en motion om markupplåtelsepolicy för god ekonomi, god stadsplanering och billigare hyror. - Vi i vänsterpartiet tycker att Malmöborna är värda ett Malmö där alla har råd att bo, säger Boel Pettersson (V), en av motionärerna.

Demensvården utvecklas efter Vänsterpartiets initiativ!28.3.2019 13:57:06 CETPressmeddelande

På dagens sammanträde i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden fick Vänsterpartiet gehör för sina förslag om att utveckla demensvården för hela Malmö Stad. Med Vänsterpartiets nämndsinitiativ som inspiration ska nu ett arbete med en plan och strategi för Malmös demensvård sättas igång. - Vi är jätteglada för att man nu ska göra en ordentlig översyn över demensvården i staden, säger Birgitta Ehlin (V) ledamot i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden.

Malmövänstern motionerar: Koloniområde med kooperativ hyresrätt26.3.2019 09:42:42 CETPressmeddelande

Under 1800-talet växte koloniträdgårdar fram för att arbetare som bodde trångt och dåligt i lägenheter skulle få tillgång till grönska. I Malmö finns över 2300 trädgårdskolonier fördelat på 12 koloniområden, men områdenas standard och priser har ökat kraftigt. Idag har många av de som verkligen skulle behöva en kolonistuga inte råd - det vill Vänsterpartiet Malmö ändra på och lämnar därför in en motion om ett nytt koloniområde med kooperativ hyresrätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum