Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö har valt ny ordförande!

Dela
Vänsterpartiet Malmös har genomfört ett mycket välbesökt årsmöte. Bland annat valdes en ny ordförande och styrelse.

Vänsterpartiet Malmö är en växande partiförening med närmare 2500 medlemmar. På årsmötet avhandlades verksamhetsåret 2022 och verksamhetsplanen för 2023 debatterades och antogs. Ett antal kommunalpolitiska val förrättades också.  

Dessutom tackades tidigare ordförande Maria Dexborg av, samtidigt som Mats Billberg Johansson valdes till ny ordförande. 

- Det känns hedrande att bli vald till ordförande för Sveriges största vänsterpartistiska partiförening. Vi har vuxit enormt mycket den senaste tiden och är nu över 2000 medlemmar. Vi består av en stor bredd av medlemmar som inte alltid tycker lika. Det välkomnar jag, det är så vi utvecklar vår politik, säger Mats Billberg Johansson (V) nyvald ordförande, i en kommentar.

Mats Billberg Johansson är före detta journalist och tv-producent, numera deltidspensionär men arbetar fortfarande som tv-producent. Han har tidigare bland annat varit ordförande för Skurups Folkhögskola. 

Årsmötet valde också en ny styrelse där följande personer numera ingår:

Ordförande:

Mats Billberg Johansson

Styrelseledamöter:

Alex Fuentes

Alexander Bergquist

Halimo Nuur 

Hanna Gedin

Josephine Båge Jallow

Katarina Brändström 

Orwa Kaddoura 

Richard Olsson

Sofia Lord

Tove Karnerud

Styrelsesuppleanter:

Chris Brandon

Sabrin Omar

Hanna Edpalm

Pål Brunnström

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Förbättra rehabiliteringsprocessen29.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Att hitta rätt kompetens är välfärdens största utmaning. När arbetskraften inte räcker till går det inte att möta kompetensutmaningen enbart genom att rekrytera fler, istället behövs både nya arbetssätt och att tillvarata och utveckla kompetensen hos de befintliga medarbetarna. Samtidigt vittnar många sjukskrivna medarbetare och tidigare anställda inom Malmö stad om svårigheter att rehabiliteras tillbaka till arbete eller få möjlighet att byta arbetsplats eller arbetsuppgifter inom hela staden.

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum