Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö har valt ordförande och styrelse

Dela

Vänsterpartiet Malmös medlemmar har på årets digitala årsmöte valt Maria Dexborg till ordförande! Maria får förnyat förtroende efter att ha varit ordförande även föregående år.

Maria Dexborg, omvald ordförande
Maria Dexborg, omvald ordförande

- Jag vill börja med att tacka alla medlemmar för det förnyade förtroendet, det känns helt fantastiskt att bli omvald! Vi är inne i ett valår och jag ser fram emot att leda Sveriges största vänsterpartiförening i valrörelsen. Vänsterpartiet Malmö kommer att mobilisera för fullt inför valet för ett rött Malmö. Vi välkomnar såklart alla som vill vara med i vår kollektiva vänsterrörelse och driva valrörelse med oss!, säger Maria Dexborg, omvald ordförande i en kommentar och fortsätter: 

- Malmö är en segregerad stad där klassklyftorna ökar likväl som den socioekonomiska utsattheten. Vi kan skapa skillnad för de som drabbas genom att till exempel fortsätta kampen mot marknadshyror, bekämpa marknadsskolan och marknadsvården. Vi har under pandemin kunnat se behovet av en fungerande och jämlik välfärd. Det är bara med vår vänsterpolitik vi kan skapa trygghet för människor, avslutar Maria Dexborg

Årsmötet har också valt en ny styrelse:

Till ordinarie ledamöter valdes: 

 • Mats Billberg Johansson 
 • Katarina Brännström (nyval
 • Therese Hågerup (nyval)
 • Orwa Kadoura (nyval)
 • Beatrice Klein
 • Banesa Martinez 
 • Sabrin Omar 
 • Per-Erik Persson (nyval)
 • Love Rosén (nyval)
 • Conny Svenning (nyval)

Till ersättare valdes i ordningen som följer:

 1. Oscar Andersson (nyval)
 2. Pia Ljungqvist (nyval)
 3. Petra Grahn (nyval)
 4. Chris Brandon (nyval

Vänsterpartiet Malmös årsmöte pågår fortfarande och ytterligare val kommer att göras, bland annat ska listan till kommunfullmäktige fastställas. Pressmeddelande kommer att skickas ut efterhand.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Maria Dexborg, omvald ordförande
Maria Dexborg, omvald ordförande
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiets krav: Inga nedskärningar22.6.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunfullmäktige i Malmö debatterar idag den 22 juni budget för 2023 - eller skulle i alla fall göra det. Det politiska styret, Socialdemokraterna samt Liberalerna med stöd av Miljöpartiet, vägrar ge väljarna svar på hur de prioriterar i Malmö stads ekonomi. De tre partierna vill återremittera budgetförslaget utan eget ställningstagande tills efter valet. Vänsterpartiet anser att väljarna borde få besked innan valet om vilket vägval respektive parti står för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum