Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö presenterar politik för klimatomställning

Dela

Trots årtionden av larmrapporter minskar inte utsläppen som förändrar klimatet i den takt som behövs för att undvika klimatkrisen. Malmö måste göra sin del och fort ställa om till att bli en hållbar stad.

Vänsterpartiet har i budgetförhandlingarna fått igenom gratis kollektivtrafik till ungdomar under sommarlovet och går till val på att utöka satsningen till att gälla året runt. Vänsterpartiet Malmö vill ta ytterligare ett steg och föreslår att Malmö blir försökskommun för gratis kollektivtrafik för alla.

-Politik handlar om att prioritera. Vi prioriterar omfördelning. Från miljöfarligt till miljövänligt, från rik till fattig och från män till kvinnor. Malmö borde bli försökskommun för gratis kollektivtrafik. Gratis kollektivtrafik är en bra idé för hela samhället, det minskar utsläppen och underlättar livet för alla som inte har en tjock plånbok, säger Hanna Thomé (V) kommunalråd.

Vänsterpartiet Malmö föreslår också att ett kommunalt energibolag startas upp i Malmö som bygger ut förnybar energi, att Malmö stad säger upp avtal med fossila leverantörer och att cykel, gång och människor ska få ta plats från bilen i stadsplaneringen.

-I Malmö kommer de största inhemska utsläppen från trafik och fossil energi. Därför måste vi bygga bort biltrafiken och ge plats åt hållbart resande med kollektivtrafik och cykel. Vi vill bygga ut den förnybara energin och stoppa de fossila utsläppen. Det krävs ett helhetsgrepp i klimatarbetet, inte duttförslag, säger Emma Lina Johansson, 2:a på Vänsterpartiets kommunlista.

https://www.vansterpartiet.se/vansterpartiet-vill-fortsatta-den-lyckade-satsningen-pa-kollektivtrafik-for-skolungdomar/

För mer info, kontakta:

För mer info, kontakta:

Hanna Thomé, 0709-13 46 61

Emma-Lina Johansson, 0739-82 82 13

Bilder

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum