Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet säger nej till Tillväxtkommission

Dela

På dagens Kommunstyrelsesammanträde behandlades direktiv och budget för en Tillväxtkommission. Vänsterpartiet sa som enda parti nej till att bifalla förslagen.

Emma-Lina Johansson
Emma-Lina Johansson

- Förslaget till direktiv är ensidigt inriktat mot arbetsgivare och näringsliv. Det finns inga kontakter med fackliga organisationer eller miljö- och klimatorganisationer inarbetade i riktlinjerna, säger Emma-Lina Johansson (V), ledamot i kommunstyrelsen.

Vänsterpartiet har även tidigare påpekat att Malmö redan haft en kommission, Malmökommissionen, vars förslag ännu inte är genomförda, trots skriande behov av ökad jämlikhet och minskad segregation i staden.

- Tillväxt är i sig inget positivt, tvärtom i många fall hotar tillväxten hela vår planets existens. Det måste ske miljö- och klimatmässigt bra tillväxt, då krävs att experter på detta involveras i arbetet. Likaså är mycket tillväxt direkt skadligt för människors hälsa, arbetsrättsliga och arbetsmiljöfrågor måste vara en bärande del i ett arbete för nya arbetstillfällen. Då krävs kontakter med fackliga organisationer, säger Anders Skans (V) ersättare i kommunstyrelsen. 

Mot bakgrund av detta yrkade Vänsterpartiet avslag på ärendet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson
Emma-Lina Johansson
Ladda ned bild
Anders Skans
Anders Skans
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Nej till redovisning av friskolor18.12.2020 13:09:42 CETPressmeddelande

Sedan 1 september 2020 går det inte längre att få ut ny statistik från SCB angående fristående skolors betygssättning, lärartäthet och sammansättning av elever då den statistiken nu räknas som sekretessbelagda uppgifter. På dagens möte med Grundskolenämnden tog Vänsterpartiet initiativ för att friskolor ska redovisa sin statistik till Malmö stad i syfte att göra skolsystemet mer rättvist. Tyvärr avslog övriga partier initiativet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum