Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet säger nej till Tillväxtkommission

Dela

På dagens Kommunstyrelsesammanträde behandlades direktiv och budget för en Tillväxtkommission. Vänsterpartiet sa som enda parti nej till att bifalla förslagen.

Emma-Lina Johansson
Emma-Lina Johansson

- Förslaget till direktiv är ensidigt inriktat mot arbetsgivare och näringsliv. Det finns inga kontakter med fackliga organisationer eller miljö- och klimatorganisationer inarbetade i riktlinjerna, säger Emma-Lina Johansson (V), ledamot i kommunstyrelsen.

Vänsterpartiet har även tidigare påpekat att Malmö redan haft en kommission, Malmökommissionen, vars förslag ännu inte är genomförda, trots skriande behov av ökad jämlikhet och minskad segregation i staden.

- Tillväxt är i sig inget positivt, tvärtom i många fall hotar tillväxten hela vår planets existens. Det måste ske miljö- och klimatmässigt bra tillväxt, då krävs att experter på detta involveras i arbetet. Likaså är mycket tillväxt direkt skadligt för människors hälsa, arbetsrättsliga och arbetsmiljöfrågor måste vara en bärande del i ett arbete för nya arbetstillfällen. Då krävs kontakter med fackliga organisationer, säger Anders Skans (V) ersättare i kommunstyrelsen. 

Mot bakgrund av detta yrkade Vänsterpartiet avslag på ärendet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson
Emma-Lina Johansson
Ladda ned bild
Anders Skans
Anders Skans
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Återta lokalvård i egen regi19.1.2021 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Förra året behandlades Vänsterpartiets motion om att föra över upphandlad lokalvård till kommunens egen regi för att kunna ge goda arbetsvillkor för de som utför arbetet. Vi fick inte med oss kommunfullmäktige. Ett argument var att det är beställande förvaltningar som upphandlar och hanterar detta, inte kommunfullmäktige. Därför går vi nu vidare, lämnar in nämndsinitiativ och lyfter frågan i flera av de nämnder som har upphandlad lokalvård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum