Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet Skåne väljer ny ordförande för explosionsartat växande distrikt

Dela

Under lördagens distriktsårskonferens i Lund valdes Umihana Rasovic Kasumovic till ny distriktsordförande. Hon efterträder Ana Süssner Rubin, nuvarande andranamn på Vänsterpartiets lista inför EU-valet.

T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.
T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.

Ana tackar för sitt år som ordförande och går vidare till att driva partiets frågor i EU-valrörelsen.

- Det känns lite vemodigt – det har varit en ära att företräda Vänsterpartiet Skåne som distrikt som dessutom växer explosionsartat! Nu är det dags att lämna över stafettpinnen till Umihana som jag vet kommer fortsätta bygga struktur och stabilitet för vår fantastiska rörelse.

Ana har suttit i distriktsstyrelsen i fem år, varav tre år som vice ordförande och ett som ordförande.

Umihana tackar för förtroendet som nyvald ordförande och ser fram emot ett spännande år med Sveriges näst största partidistrikt;  

- Jag ser oerhört mycket fram emot att jobba tillsammans med distriktsstyrelsen och alla medlemmar i Skåne. Vi kommer nu att gå till val, ett EU-val, där vi har en mycket viktig roll. Med en stark vänster kan vi fortsätta kämpa för arbetsrätten, jämställdheten, socialismen och antirasismen, både i Skåne och i Europa. Jag är väldigt glad över att ha fått medlemmarnas förtroende!

Ana går vidare in i EU-valet med stor entusiasm och kämparglöd.

- Vi vet att vår strävan att förändra samhället i grund och botten är vårt starkaste vapen och drivkraft för att åstadkomma förändring och göra skillnad i människors vardag – det gäller även vår position som ett i grunden EU-kritiskt parti. Vi måste driva klimatfrågan hårt och effektivt, och det går bara att göra med verklig vänsterpolitk. Vi tänker ta kampen på alla arenor: mot den växande fascismen i Sverige och Europa tillsammans med våra kamrater, internationellt och solidariskt. Arbetarklassens kamp kan aldrig trampas ner!

Skåne partidistrikt har under 2018 haft en medlemstillväxt på 81% och organiserar nu 3466 medlemmar i en aktiv vänsterpolitik för ökad jämlikhet i hela Skåne.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.
T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Uteblivna budgetsatsningar för personal och jämlikhet – arbetet fortsätter med att skapa ett Skåne för alla18.6.2019 16:34:24 CESTPressmeddelande

Budgetdebatten för Skåne är nu avslutad. Vänsterpartiet ville investera en skattehöjning i verksamhet och personal och därigenom stoppa de nedskärningar som Alliansens budget innehöll. Sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur behöver finansieras, inte påläggas besparingar men Alliansens budgeten gick igenom. Vänsterpartiet kommer att fortsätta lägga förslag på lösningar som satsar på personalen och som bygger en jämlik utveckling i Skåne.

Vänsterpartiet satsar på välfärden och personalen – för ett mer jämlikt Skåne4.6.2019 11:30:00 CESTNyheter

Vänsterpartiet Skåne har släppt sin budgetmotion för 2020. Partiet vill investera en skattehöjning i verksamhet och personal och slopar därigenom de nedskärningar som Alliansens budget innehåller. Sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur finansieras i det regionala budgetförslaget som tar sikte på en tillgänglig och jämlik region – ett Skåne för alla.

Kollektivt resande, kollektiv drift – V motionerar om att återta Pågatågen i regional regi14.5.2019 09:49:26 CESTPressmeddelande

Det senaste året har det ett flertal gånger stormat kring Pågatågen. Tågsystemet ägs idag av Region Skåne medan drift och underhåll drivs av externa företag. Byte av operatörer, återkommande upphandlingar och en marknadsutsatt spårbunden trafik är osäkert, menar Vänsterpartiet som lagt en motion i Kollektivtrafiknämnden om att återta Pågatågen i egen regi.

Från högljudda krav på resurser till utförsäljning och eventuell flytt: Ingen Alliansfinansiering av palliativa i Trelleborg9.5.2019 15:34:30 CESTPressmeddelande

Under föregående mandatperiod var Alliansen i opposition och den palliativa avdelningen i Trelleborg ett favoritämne. Turerna har varit många, men avdelningen är fortsatt stängd. När man nu får chansen i minoritetsstyre väljer man dock inte att finansiera driften så att ett öppnande blir möjligt utan vill istället överlåta verksamheten på privata aktörer – utan krav på att den ens bör ligga i Trelleborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum