Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet Skåne väljer ny ordförande för explosionsartat växande distrikt

Dela

Under lördagens distriktsårskonferens i Lund valdes Umihana Rasovic Kasumovic till ny distriktsordförande. Hon efterträder Ana Süssner Rubin, nuvarande andranamn på Vänsterpartiets lista inför EU-valet.

T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.
T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.

Ana tackar för sitt år som ordförande och går vidare till att driva partiets frågor i EU-valrörelsen.

- Det känns lite vemodigt – det har varit en ära att företräda Vänsterpartiet Skåne som distrikt som dessutom växer explosionsartat! Nu är det dags att lämna över stafettpinnen till Umihana som jag vet kommer fortsätta bygga struktur och stabilitet för vår fantastiska rörelse.

Ana har suttit i distriktsstyrelsen i fem år, varav tre år som vice ordförande och ett som ordförande.

Umihana tackar för förtroendet som nyvald ordförande och ser fram emot ett spännande år med Sveriges näst största partidistrikt;  

- Jag ser oerhört mycket fram emot att jobba tillsammans med distriktsstyrelsen och alla medlemmar i Skåne. Vi kommer nu att gå till val, ett EU-val, där vi har en mycket viktig roll. Med en stark vänster kan vi fortsätta kämpa för arbetsrätten, jämställdheten, socialismen och antirasismen, både i Skåne och i Europa. Jag är väldigt glad över att ha fått medlemmarnas förtroende!

Ana går vidare in i EU-valet med stor entusiasm och kämparglöd.

- Vi vet att vår strävan att förändra samhället i grund och botten är vårt starkaste vapen och drivkraft för att åstadkomma förändring och göra skillnad i människors vardag – det gäller även vår position som ett i grunden EU-kritiskt parti. Vi måste driva klimatfrågan hårt och effektivt, och det går bara att göra med verklig vänsterpolitk. Vi tänker ta kampen på alla arenor: mot den växande fascismen i Sverige och Europa tillsammans med våra kamrater, internationellt och solidariskt. Arbetarklassens kamp kan aldrig trampas ner!

Skåne partidistrikt har under 2018 haft en medlemstillväxt på 81% och organiserar nu 3466 medlemmar i en aktiv vänsterpolitik för ökad jämlikhet i hela Skåne.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.
T.v. Ana Süssner Rubin, t.h. Umihana Rasovic Kasumovic.
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Ett stort misstag av Alliansen att avveckla demensvården i Skåne4.4.2019 16:40:05 CESTPressmeddelande

Demenssjukdom är vanligt förekommande och drabbar ofta både den insjuknade och de anhöriga hårt. En diagnos tidigt i sjukdomsförloppet kan göra mycket stor skillnad för grad av ohälsa och kan underlätta behandling för alla inblandade. Det möjliggör också för en enklare planering av vårdplatser i regionen. Alliansen drar nu in finansieringen, 4 miljoner, som var avsatta för ett fortsatt arbete med den skånska demensstrategin.

Skånska vänsterpartister djupt oroade över utvecklingen för Arbetsförmedlingen1.4.2019 15:43:44 CESTPressmeddelande

Resultatet av Moderaternas och Kristdemokraternas budget träder nu i kraft. Samtliga fem högerpartier släppte fram en budget med starkt negativa följder för den gemensamma välfärden. Stora nedskärningar gör att 17/23 av Arbetsförmedlingens skånska kontor nu tvingas stänga och medför en oviss framtid för de anställda och de inskrivna. Som kommunala företrädare för Vänsterpartiet väcker beskedet både ilska, sorg och många frågor. Skåne drabbas hårt av de många nedläggningarna, samtidigt som vi är en region som redan har låg sysselsättning i nationella jämförelser. Nu minskar samhällsservicen och därmed möjligheterna för våra invånare ytterligare. Arbetsförmedlingen har i sitt uppdrag väl inarbetade strategier för arbete med rehabilitering, anpassade arbetsplatser för personer med funktionsnedsättning och etablering av nyanlända. Vi ser det som oerhört viktigt att dessa grupper fortsatt får stöd i sina processer. Skåne ska vara till för alla – inte bara de med starkast förutsättningar för

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum