Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet Skåne väljer regionråd – Sara Svensson vill driva en politik för ökad jämlikhet

Dela

Under lördagen hölls Vänsterpartiet Skånes Höstkonferens i Malmö. Mötet som bestod av delegater från hela Skåne valde Vänsterpartiets kandidat till regionråd och politiska sekreterare inför kommande mandatperiod.

-          Det är jätteroligt att ha fått förtroendet att ta plats som regionråd för en växande vänsterrörelse i Skåne, säger Sara. Vi är en stark grupp som kommer att driva Vänsterpartiets politik i regionens fullmäktige och nämnder. Det ska bli jättekul att tillsammans i ett starkt lag arbeta för att lyfta en tydlig vänsterpolitik för jämlikhet!

Sara har under föregående mandatperiod varit gruppledare för Vänsterpartiet Skåne och har bland annat varit Vänsterpartiets representant i regionstyrelsen och i beredningen för framtidens sjukvård. Hon ser fram emot de kommande fyra åren.

-          Under kommande mandatperiod kommer vi vara en tydlig vänsteropposition och fortsätta bygga opinion för en bättre personal- och sjukvårdspolitik, förkortad arbetstid och en bättre, billigare kollektivtrafik. För ett mer jämlikt Skåne helt enkelt. Invånarna förtjänar en politik som tar växande klassklyftor på allvar: vi har de konkreta förslagen som behövs för ökad jämlikhet, avslutar Sara Svensson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V: Låt inte sommarstress på sjukhusen bli standard året runt!5.9.2019 11:37:18 CESTPressmeddelande

Under sommarmånaderna ska sjukvården fortsätta bedriva sjukvård samtidigt som all personal ska få ta ut sin semester. Att detta höjer stressen och pressen är inte en nyhet, i en situation där brist på vårdplatser och personal har varit vardag under lång tid. 2019 var heller inget undantag på de skånska sjukhusen och planeringen för sommarperioden har inneburit många stängda vårdplatser. Situationen har varit liknande runt om i landet och en återkommande trend har varit att de vårdplatser som stängs inför sommaren förbli stängda. Nu tar Vänsterpartiet initiativ till att ta fram en handlingsplan för att öppna de sommarstängda vårdplatserna.

Uteblivna budgetsatsningar för personal och jämlikhet – arbetet fortsätter med att skapa ett Skåne för alla18.6.2019 16:34:24 CESTPressmeddelande

Budgetdebatten för Skåne är nu avslutad. Vänsterpartiet ville investera en skattehöjning i verksamhet och personal och därigenom stoppa de nedskärningar som Alliansens budget innehöll. Sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur behöver finansieras, inte påläggas besparingar men Alliansens budgeten gick igenom. Vänsterpartiet kommer att fortsätta lägga förslag på lösningar som satsar på personalen och som bygger en jämlik utveckling i Skåne.

Vänsterpartiet satsar på välfärden och personalen – för ett mer jämlikt Skåne4.6.2019 11:30:00 CESTNyheter

Vänsterpartiet Skåne har släppt sin budgetmotion för 2020. Partiet vill investera en skattehöjning i verksamhet och personal och slopar därigenom de nedskärningar som Alliansens budget innehåller. Sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur finansieras i det regionala budgetförslaget som tar sikte på en tillgänglig och jämlik region – ett Skåne för alla.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum