Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet Skåne väljer regionråd – Sara Svensson vill driva en politik för ökad jämlikhet

Dela

Under lördagen hölls Vänsterpartiet Skånes Höstkonferens i Malmö. Mötet som bestod av delegater från hela Skåne valde Vänsterpartiets kandidat till regionråd och politiska sekreterare inför kommande mandatperiod.

-          Det är jätteroligt att ha fått förtroendet att ta plats som regionråd för en växande vänsterrörelse i Skåne, säger Sara. Vi är en stark grupp som kommer att driva Vänsterpartiets politik i regionens fullmäktige och nämnder. Det ska bli jättekul att tillsammans i ett starkt lag arbeta för att lyfta en tydlig vänsterpolitik för jämlikhet!

Sara har under föregående mandatperiod varit gruppledare för Vänsterpartiet Skåne och har bland annat varit Vänsterpartiets representant i regionstyrelsen och i beredningen för framtidens sjukvård. Hon ser fram emot de kommande fyra åren.

-          Under kommande mandatperiod kommer vi vara en tydlig vänsteropposition och fortsätta bygga opinion för en bättre personal- och sjukvårdspolitik, förkortad arbetstid och en bättre, billigare kollektivtrafik. För ett mer jämlikt Skåne helt enkelt. Invånarna förtjänar en politik som tar växande klassklyftor på allvar: vi har de konkreta förslagen som behövs för ökad jämlikhet, avslutar Sara Svensson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Beslut om utebliven finansiering för Skånes folkhögskolor – Vänsterpartiet i Skåne kritiska till minskad satsning på folkbildning31.1.2019 15:01:28Pressmeddelande

Dagens beslut i Regionala Utvecklingsnämnden går tillbaka till tidigare beslut på riksnivå. Under 2018 fattade den dåvarande regeringen beslut om en satsning på utökade folkhögskoleplatser med tio miljoner extra. Alliansens budget på räcker inte till för att täcka de platser som öppnats upp med den gamla satsningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum