Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet släpper sitt valprogram: Ett jämlikt Skåne är politikens ansvar

Dela

I måndags släppte Vänsterpartiet i Skåne sina prioriterade frågor inför regionvalet.

Från vänster: Patrik Milton, Sara Svensson, Alexandra Thomasson och Angelica Svensson.
Från vänster: Patrik Milton, Sara Svensson, Alexandra Thomasson och Angelica Svensson.

De tre listettorna för valkretsarna i Sydvästra Skåne mötte journalister och berättade om varför en röst på Vänsterpartiet är viktigt om man vill se en jämlik hälso- och sjukvård som fördelas efter behov, om man vill se att alla i Skåne har goda förutsättningar att leva goda liv och om man vill ha politiker som tar ansvar för klimatkrisen och ser till att genomföra åtgärder som gör skillnad.

De fyra områden som Vänsterpartiet lyfter fram som särskilt viktiga i årets val är förkortad arbetstid med bibehållen lön för sjukvårdens personal, sänkta taxor i kollektivtrafiken och utbyggd kollektivtrafik i hela Skåne, en jämlik sjukvård fri från vinstjakt och stora satsningar på att möta klimatkrisen.

I Malmö toppar Alexandra Thomasson listan till regionvalet. För henne är frågan om personalens arbetsvillkor avgörande för en jämlik sjukvård.

- Det är uppenbart att vi behöver göra satsningar på vårdarbetarnas arbetsmiljö och arbetsvillkor för att säkra en god och säker vård. En viktig satsning vi vill se är arbetstidsförkortning med bibehållen lön, säger Alexandra Thomasson, listetta i regionvalet för Malmö.

På den mellersta valkretsen toppar Angelica Svensson listan till regionvalet. För henne är kollektivtrafiken en viktig fråga för att möta klimatkrisen och för att stärka jämlikheten i hela Skåne.

- Vi behöver satsa på kollektivtrafiken både i stan och på landet om vi ska klara klimatkrisen. Vänsterpartiet har lagt förslag om närtrafik på landsbygden som skulle stärka kollektivtrafiken här” säger Angelica Svensson, listetta.

Etta på regionlistan sydväst 2 är Patrik Milton. För honom är klimatkrisen fokus i valet och i hans politiska engagemang.

- Klimatkrisen går inte att blunda för. Vänsterpartiet går till val på stora röda och gröna satsningar i regionen för att möta krisen. Det är den enda vägen fram. Politiken måste ta ansvar”, säger Patrik Milton, listetta i valkrets sydväst 2.

Med på pressträffen var även Vänsterpartiets regionråd Sara Svensson, som betonar vikten av att stärka den offentliga vården för att alla ska få vård efter behov.

- Vi vill stärka den offentliga sammanhållna vården. Det är dags att göra upp med marknadsvården och skapa en jämlik vård i hela Skåne”, avslutar Sara Svensson, regionråd för Vänsterpartiet i Region Skåne.

Hela Vänsterpartiet Skånes regionpolitiska program hittar du här.

För kontaktuppgifter till kandidaterna eller övriga frågor, se kontaker nedan.

Inbjudan till pressträffar med kandidater från övriga skånekretsar kommer inom kort.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Från vänster: Patrik Milton, Sara Svensson, Alexandra Thomasson och Angelica Svensson.
Från vänster: Patrik Milton, Sara Svensson, Alexandra Thomasson och Angelica Svensson.
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V förbättrar färdtjänsten – lösning i sikte för invånare i gränskommuner11.11.2022 12:13:16 CET | Pressmeddelande

På både regional och kommunal nivå har Vänsterpartiet drivit frågan om att förändra reglerna för färdtjänst. Det nuvarande systemet har gjort det svårt för färdtjänstresenärerna att korsa Skånes gränser, vilket ställer till det för de som bor nära en regiongräns. Nu skall en förändring med sikte på att göra det möjligt att resa till angränsande län med den vanliga färdtjänsten snabbutredas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum