Vänsterpartiet Region Stockholm

Vänsterpartiet ställer om för ett grönare Stockholm

Dela

Framtidens Stockholmsregion kan vara rättvis och grön, men då behövs krafttag för att hejda klimatförändringarna. Idag släpper Vänsterpartiet i Stockholm en ny omställningsplan för klimatet, i den listas en lång rad åtgärder för att Stockholm ska bli en klimatsmart region.

Exempel på mål för Stockholmsregionen:

  1. År 2040 ska Stockholms län släppa ut mindre än ett ton koldioxid per person.
  2. Energianvändningen ska minska kraftigt, på sikt mer än halveras jämfört med idag.
  3. Transportsystemet ska dimensioneras för minskade transporter och prioritera gång-, cykel- och kollektivtrafik.
  4. Att länets självförsörjningsgrad av livsmedel ska öka.
  5. Vi investerar i gröna jobb och rättvis omställning från fossila till gröna industrier

- Ska den här visionen förverkligas är det viktigt att ett vasst Vänsterparti får större inflytande både i riksdagen och i kommuner och landsting. Men inte ens det räcker – det krävs också en stark organiserad gräsrotsrörelse som sätter press på politiker och andra samhällsaktörer, säger Elena Karlström, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Storstockholm.

Många kommuner i Stockholms län har redan målsättningar för minskade utsläpp och andra klimatmål. Det är bra, men Vänsterpartiet vill driva på för att hela regionen beslutar att utsläppen av växthusgaser i regionen ska vara nära noll redan 2030.

- Vänsterpartiet är redo att aktivt och konstruktivt arbeta för att omställningen ska bli rättvis, hållbar och demokratisk. Vi är övertygade om att Stockholmsregionen kan gå före. I den här omställningsplanen visar vi hur. Varken vi eller planeten har råd att vänta, säger Anna Sehlin, regionråd för Vänsterpartiet Region Stockholm.

Läs omställningsplanen (pdf)

Välkommen på rapportsläpp!
Fredag 12 augusti kl 17.30
ABF Stockholm
Sveavägen 41

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmVänsterpartiet Region Stockholm vill skapa en region för alla, inte bara för de rika. I Region Stockholm är Vänsterpartiet i opposition. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Följ Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum