Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet stoppar avgiftshöjning på museer

Dela

På dagens kulturnämnd behandlades ett förslag om att kraftigt höja entréavgifterna till stadens museum. Tack vare Vänsterpartiet har förslaget stoppats och inga höjningar blir nu av.

- Vi är glada att förslaget har stoppats, säger Mirjam Katzin (V) ledamot i kulturnämnden. Hon fortsätter: 

- Vi tycker att förslaget står i strid med de intentioner och den anda som finns i kulturnämndens mål, där fokus ligger på att inkludering och det kompensatoriska perspektivet ska vara framträdande.

Förslaget innebär bland annat att entréavgiften för vuxna (20 år och uppåt) skulle höjas från 40 kr till 100 kr, för studenter från 20 kr till 50 kr, samt att pensionärer skulle få en kraftig höjning av avgiften.

- Det blir motsägelsefullt att samtidigt minska möjligheterna för dem med små ekonomiska medel att ta del av en viktig del av kulturförvaltningens utbud. Detta skulle dessutom särskilt drabba barnfamiljer, vilka är frekventa besökare på muséet, vilket också går på tvärs med ambitionen om att öka den kulturella allemansrätten för Malmös barn och unga, avslutar Mirjam Katzin. 

Vänsterpartiet driver att entréavgifter på sikt helt ska fasas ut. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiets krav: Inga nedskärningar22.6.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunfullmäktige i Malmö debatterar idag den 22 juni budget för 2023 - eller skulle i alla fall göra det. Det politiska styret, Socialdemokraterna samt Liberalerna med stöd av Miljöpartiet, vägrar ge väljarna svar på hur de prioriterar i Malmö stads ekonomi. De tre partierna vill återremittera budgetförslaget utan eget ställningstagande tills efter valet. Vänsterpartiet anser att väljarna borde få besked innan valet om vilket vägval respektive parti står för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum